Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističk

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Mostar - Hum

Info

Dužina: 16.7 km
Uspon: 370 m
Podloga: Asfalt/beton, Makadam
Regija: Mostar, HNŽ
Ocjena: 3.00

Opis

Visinski profil staze:

 

Opis rute:

Ruta namjenjena rekreativcima koji su u nekoj kondiciji, ali ne i početnicima iz razloga sto je cijela dionica uspon. Preporučava se par lakših ravničarskih tura, prije nego što se krene sa usponom na Hum. Cijela dionica je asvaltna, pa je uspon moguć kako sa MTB, tako i sa cestovnim biciklom, s tim što brdski (MTB) biciklisti mogu sebi priuštiti prekrasnu kružnu turu po vrhu Huma sa osvrtom na bunkere koji su korišteni za vrijeme rata. 

Strogo se preporučava ne silaziti sa trase puta, radi mina zaostalih iz rata!

Početak ture je sa vrha Avenije (ul.Kralja Tomislava), te se vozite cijelom dužinom Avenije prema Balinovcu. Na vrhu Balinovca dolazite na raskrsnicu za široki Brijeg i Ljubuški. Vi se odvajate lijevo prema Ljubuškom. Sljedeće odvajanje je na 4-tom kilometru, također lijevo, gdje silazite sa glavne ceste na serpentine koje vode do vrha Huma. Povratak je istom dionicom kojom ste se došli.

 


NAPOMENA: Portal BK Mostar nastojati će da obuhvati što više biciklističkih ruta, kako u BiH, tako i u Hr, kao i drugim zemljama i regijama. Sve odabrane rute su sortirane po dužini, mjestu, tehničkim težinama, nadmorskoj visini i drugim kriterijima. Svaki opis biciklističke rute uključuje Google Earth kartu, visinski profil, GPS tracklog, foto galeriju i još mnogo toga. Sav ovaj sadržaj je isključivo u dobroj namjeri, da bi Vam pomogao radi lakšeg snalaženja u okolini, te ne postoji jamstvo za bilo koji sadržaj navedenog na ovoj web stranici. 

Budite svjesni većina ovih ruta je namijenjena samo za iskusne bicikliste. 


 

Dodaj komentar

Komentari (0)