Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Velež (vrh Brasina)

Info

Dužina: 49.0 km
Uspon: 1820
Podloga: Asvalt, Makadam
Regija: BiH; Hercegovina
Ocjena: 3.00

Opis

 

- Start ture je sa magistralnog puta M17, odakle se vrši odvajanje za Podveležje. Prvi dio dionice 12km do Poveležja je asvaltna podloga i tura je poprilično lagana. Nakon 12km pri dolasku u naselje vršite skretanje lijevo, za vrh Brasina. Tu silazite na makadamski put, odakle počinje osvajanje vrha Brasina. Tada se otkriva sva surovost i ljepota te planine. Zbog velikog nagiba terena i loše podloge, na pojedinim mjestima nije moguća vožnja uzbrdo, silazak sa bicikla i guranje su neizbježni. Hercegovački krš i golet, ne ostavljaju nimalo hlada, što dodatno otežava uspon do vrha. Planina koja će Vas konstantno tjerati da odustanete, ali ostanite ustrajni. Kada izađete na vrh, otkriti će te da trud nije bio uzaludan. Izlazak na vrh otkriva svu ljepotu ove planine i daje poseban osjećaj. Pogled koji puca miljama daleko daje posebnu notu i ugođaj.
 
Tura se preporučava iskusnijim i kondiciono spremnijim vozačima. Ne preporučava se silazak sa puta, te kretanje van puta ili planinarske staze, zbog minskog polja. Na turi ne postoje izvori vode, te su članovi BK Mostar dan ranije izlazili sa vozilima, te na određena mjesta ostavljali kanistre sa pitkom vodom. Prije uspona se preporučava kontaktiranje BK Mostar u vidu savjeta ili uzimanja vodiča na turi. 
 

NAPOMENA: Portal BK Mostar nastojati će da obuhvati što više biciklističkih ruta, kako u BiH, tako i u Hr, kao i drugim zemljama i regijama. Sve odabrane rute su sortirane po dužini, mjestu, tehničkim težinama, nadmorskoj visini i drugim kriterijima. Svaki opis biciklističke rute uključuje Google Earth kartu, visinski profil, GPS tracklog, foto galeriju i još mnogo toga. Sav ovaj sadržaj je isključivo u dobroj namjeri, da bi Vam pomogao radi lakšeg snalaženja u okolini, te ne postoji jamstvo za bilo koji sadržaj navedenog na ovoj web stranici. 

Budite svjesni većina ovih ruta je namijenjena samo za iskusne bicikliste. 


 

Dodaj komentar

Komentari (0)