Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sanjin Memić odvozio mostarski Mount Everest

Sanjin Memić, član Biciklističkog kluba Mostar jutros u 4.27h ostvario je svoje snove i postao prvim Mostarcem koji je uspješno završio Everesting.

(opširnije)

Hercegovina Classic: Državno Prvenstvo u Cestovnom biciklizmu

Hercegovačko-neretvanska županija, točnije Grad Mostar kao glavni domaćin, ugostiti će cestovnu utrku "Hercegovina Classic", odnosno Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu – uspon, koje će se održati u nedelju 27.9.2020 godine. Organizator Dr

(opširnije)
1
2

Uspješno realiziran drugi po redu Blidinje BIKE Festival

Print
Ocjena: 0.00

Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“, u suradnji s Udrugom “HerzegovinaOutdoor”, Biciklističkim klubom Mostar i Biciklističkim savezom BiH organizirali su drugi po redu trodnevni događaj Blidinje BIKE Festival, koji se održao od 25. do 26.7.2020. u Parku prirode Blidinje, te privukao mnoštvo zaljubljenika u outdoor sportove.

Ovaj trodnevni događaj započeo je u petak 24.7.2020. godine s edukacijom najmlađih članova kluba i prezentacijom događaja, subota (25.7.2020.) je rezervirana za rekreativnu vožnju "Stazom 'Ajduka", dok je nedjelja (26.7.2020.) bila u znaku profesionalne utrke “XCM Herzegovina 2020”.

Potrebno je naglasiti da su za cijelo trajanje festivala  poštovane sve naredbe i preporuke Federalnog stožera civilne zaštite, kao i mjere Biciklističkog Saveza BiH kako bi se zaštitilo i očuvalo zdravlje svih sudionika na događaju.

Glavni događaj Blidinje BIKE Festivala bila je nedjeljna utrka kada je održana profesionalna utrka “XCM Herzegovina 2020” koja je privukla sportaše i profesionalne bicikliste iz 5 zemalja kako bi okušali snagu na stazama Blidinja. U ponudi su bile dvije staze: 52 km s 1.000 mnv i 85 km sa 1.700 mnv koja je rezervirana za Elitne vozače.
U iznimno zahtjevnoj utrci koja je bila namijenjena za profesionalne Elite vozače kao najbrži pokazao se Vedad Karić (BK Rotacija Spin), drugo mjesto zauzeo je  Goran Cerović (Pljevlja XC Team) dok je na trećem mjestu utrku završio član našeg kluba Petar Spaić (BK Mostar). U istoj kategoriji Andreo Glas (BK Mostar) zauzeo je 9. mjesto.

U Master kategoriji prvo mjesto je osvojio  Marko Fržop (BK Top Sport), dok je drugoplasirani Mario Matulović (BK Kairos).

U kategoriji Elite Žene najbrža bila Lejla Tanović (BBK Puls Sarajevo),  drugo mjesto zauzela je Anesa Hidić (BK Puls Sarajevo) dok je na trećem mjestu utrku završila Karla Kustura (BK Tempo).

U Master A kategoriji prvo mjesto Dražen Akrap (BK Tempo), drugo mjesto zauzeo je Eldin Šarić (BK Rotacija SPIN), te treće mjesto Goran Bralo (BK Mostar).

U Master B kategoriji  Toni Odak (BK Široki)  plasirao se na prvo mjesto

Goran Guska (BK Summit) drugo mjesto i Ivica Petrović (BK Mostar) utrku je završio na trećem mjestu.

U Master C kategoriji   prvo mjesto osvojio je Zoran Perić (BK Kairos), drugo mjesto

 Marko Barać (BK Kairos), te treće mjesto Željko Ovuka (Ares Beograd).

U kategoriji Hobby ispred našeg kluba nastupili su Ivica Pršlja i Blaženka Pršlja, te je Blaženka završila utrku na četvrtom mjestu u ovoj  kategoriji za žene.

Ovom prilikom organizatori se žele zahvaliti svim spozorima i prijateljima, svima onima koji omogućuju i podržavaju ovaj zdravi način života, te otvaraju vrata Bosne i Hercegovine prema svijetu.

Pokrovitelji događaja: Vlada Županije Zapadnohercegovačke i Sportski Savez Grada Mostara

ZLATNI SPONZOR – HT Eronet
SREBRENI SPONZOR - Giant (Bosna i Hercegovina)
BRONČANI SPONZOR - Rolla.App

Sponzori:
Nekretnine INN, Autoservis Čip, Voda Leda, HercegovinaVino, Pekare Mlinar, Bernina, RedBull, Adventure Blidinje, Visit Blidinje, Hajdučke Vrleti Blidinje, Restoran Staza Blidinje, MTB - Blidinje, GBT - Grafo Balkan Tisak, Andrea&Giovanni, BOLT

 

 

Dodaj komentar