Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Osma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraj

(opširnije)

Hercegovina vas poziva na "Franciskanu"

Nedelja, 15.3.2020. još jednom vozimo kroz Hercegovinu, a ovog puta organizatori prezentiraju južni dio Hercegovine i vode nas dijelom staze "Franciskana", po kojoj je ovogodišnji događaj i nosi ime.

(opširnije)
1
2

Osma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Print
Ocjena: 0.00

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Osmu po redu Međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 2020.
 


Za organizaciju ovakve nesvakidašnje manifestacije ima više razloga, a glavni je razlog obilježavanje 29. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu (današnje Borovo) pokraj Vukovara. Taj događaj, uz „krvavi Uskrs“ na Plitvicama obilježio je početak Domovinskog rata u Hrvatskoj, a nagovjestio je događaje koji će se zbiti i u BiH.  Karavanom se također želi odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnjih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara u kojemu je tijekom tromjesečne opsade poginulo oko 3.500 osoba, od čega više od tisuću civila. Najmlađoj žrtvi bilo je tek 6. mjeseci. 
 
Također, jedan od razloga je i nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su gradovi prijatelji. Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati ta dva ratom napaćena i izmučena grada, čija se sudbina umogočemu promijenila kao posjjedica ratnih događanja. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dvije države i dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze. U tu nit želimo povezati i druga mjesta u BiH  i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.
 
 
 

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će kretati pravcem Mostar - Kiseljak - Žepče – Orašje - Županja –Vukovar. Vozit će se magistralnim i županijskim cestama. Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja,a u pratnji će biti i kombi vozilo koji će prevoziti hranu, piće i druge potrepštine za sudionike biciklijade.
 
 
Sudjelovanje i prijava
 
U sudjelovanju u karavani prednost imaju članovi klubova organzatora i svi drugi sportaši, ali zbog lakše i kvalitetnije organizacije aktivnosti, broj usudionika je limitiran. Ukupan broj sudionika vožnje biciklom je 40 sudionika, koji moraju sami sebi osigurati adekvatan bicikl. Svaki sudionik potpisuje pismenu prijavu tj. izjavu o sudjelovanju u karavani, a za one koji nemaju navršenih 18.godina potpisuje staratelj. Sudionici koji nemaju napunjenih 16 godina starosti, mogu sudjelovati samo uz pratnju svog staratelja/ pratitelja.

Pored sudionika biciklista bit će oko nekoliko pratitelja od čega dva službena vozila koji bi išli u pratnji tokom cijele trase dok traje aktivnost.

Svi sudinici trebaju se prijaviti do 23.04.2020. godine. kako bi na vrijeme imali konačan broj sudionika radi dalje organizacije. 


PRIJAVNICU za učešće možete ispuniti OVDJE.


N A P O M E N A:

 
Kotizacija (uključuje povratnu autobusnu kartu )  za sudjelovanje je 50 KM, odnosno 25 eura ili 200 kuna, a uplatit se može na žiro račun. 
 
PREPORUKA:  Poželjno je, da svaki sudionik  biciklijade za sebe u nekoj od osiguravajućih kuca  izvadi ili napravi putno  osiguranje. Cijena tog putnog osiguranja kod našeg partnera EUROHERC OSIGURANJA
 
Uplate kotizacije možete izvršiti na:
 
Klijent  Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl"
Dr. Milana Šufflaya 58, Mostar
 
UniCredit Bank
Žiro račun 3381302232463058
 
UniCredit Bank
Devizni račun BA393381304832487724
SWIFT: UNCRBA22
 
Kontakt tel: +387 63 400 260
 
Vaše prijavnice postaju valjane i uzimamo ih u obzir samo po uplati kotizacije. 
 
Zbog organizacije molimo sve one koji planiraju da se priključe na jednoj od dionica maratona da se najave organizatoru.
 
ZA SVE SUDIONIKE JE OBVEZNA KACIGA, POŠTIVANJE PRAVILA TIJEKOM KRETANJA, TE PRIMJERENO PONAŠANJE SHODNO SAMOJ AKTIVNOSTI I PRIDRŽAVANJE UPUTA DOBIVENIH OD ORGANIZATORA. 
 


 

Biciklistička karavana Mostar – Vukovar
 
Tjekom biciklijade pratiti će nas vozilo kombi u kojem ćemo držati osobne stvari (torbe i vreće za spavanje), džip Dacia Duster (Sponzor GumaM), te cemo cjelim putem  imati osiguranu i policijsku pratnju.

1. dan – Utorak, 28. travnja 2020. godine (119 km)

 
08:00 -  Okupljanje ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, fotografiranje i davanje izjava za medije.
08:45 - Sudionici biciklističke karavane upalit će svijeće ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima kod Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.
09:00 - Polazak biciklističke karavane
17:00 - Skretanje prema Lepenici gdje nas dočekuju kolege iz Kiseljaka i prate nas prema Kiseljaku
18:00 - Dolazak u Kiseljak gdje na spomen obilježju palimo svijeće
 

2. dan - Srijeda, 29. travnja 2020. godine  (90 km)

 
09:00 - Polazak iz Kiseljaka prema Žepču (preko Busovače i Zenice)
17:00 - Dolazak u Žepče gdje nas dočekuju predstavnici lokalne vlasti te kolege biciklisti iz Žepča.
 

3. dan -  Četvrtak, 30. travnja 2020. godine (117 km)

 
09:00 - Polazak prema Orašju
17:00 - Dolazak u Orašje gdje nas dočekuju predstavnici lokalne vlasti.
17:30 - Paljenje svijeća na  središnjeg Spomen obilježja u gradskom parku 
18:00 - Odlazak prema Županji
18:30 - Dolazak u Županju gdje nas dočekuju predstavnici lokalne vlasti i kolege biciklisti iz Županje
 
 

4. dan - Petak, 01. svibnja 2020. godine (60 km)

 
09:00 - Polazak prema Vukovaru
12:00 - Dolazak u Vukovar gdje nas dočekuju mediji i predstavnici lokalne vlasti.
12:30 - Polazak prema Ovčari
13:00 - Dolazak na Ovčaru gdje će sudionici karavane zapaliti svijeće na spomen-obilježje izrađeno za sjećanje na stradanje 200 ranjenika i medicinskih djelatnika vukovarske bolnice, koje su na tom mjestu 20. studenoga 1991. pogubile srpske okupatorske vlasti. Na Ovčari osiguran vodič koji će nam pobliže objasniti događanja na tom mjestu.
 
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. dan – Subota, 02. svibnja 2020. godine

 
09:00 – odlazak u Borovo selo gdje će se obilježiti 25. obljetnica stradavanja 12 hrvatskih redarstvenika.
09:15 – Sudionici biciklističke karavane položit će cvijeće te zapaliti svijeće na spomen obilježje te nakon toga nazočiti na svetoj misi zadušnici za stradale redarstvenika.
10:00 – Priključivanje povorci koja će se pješke kretati do spomenika pogunulim redarstvenicima, gdje će se održati svečanost 

13:00 – Povratak u Mostar busom (Autoprevoz Mostar)


Važna napomena: Prilikom povratka vaša bicikla ćemo posložiti u kombi koji nas bude pratio, te morate potpisati izjavu u kojoj ste suglasni da vozač kombija na vašu suglasnost može prevesti Vaše biciklo preko granice iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu. Organizator će sastaviti zajedničku izjavu sa vašim imenom i prezimenom, matičnim brojem, modelom bicikla i brojem orvira/rame bicikla. Ovo je potrebno radi carinske kontrole, jer vozač kombija će u povratku imati pun kombi bicikla. Učesnici biciklijade se vraćaju autobusom.


 

ŠTO SUDIONIK TREBA PONIJETI NA BICIKLIJADU?
 • Osobna oprema i stvari
 • Dodatni presvlak za vožnju (biciklisticke hlace i majice)
 • Osobna/lična karta ili putovnica za prelazak preko granice,
 • Kaciga (OBVEZNA)
 • Vreća za spavanje ,
 • Mali ranac ili torba za opremu, odjecu i osobne stvari
 • Sportska odjeća (trenirka i tene), za setanja i druzenja po dolasku u mjesto u kojem cemo nociti.
 • Rezervni dijelovi za bicikl za sitne opravke (rezervna unutarnja guma 2kom., set za krljenje, pumpa, mini alat, boca za vodu, reflektirajuci prsluk, prednje i stražnje svjetlo...)
 • Svaki učesnik vozi i odgovara za svoj bicikl 
 • PREPORUČAVAMO: Poželjno je, da svaki sudionik biciklijade za sebe u nekoj od osiguravajućih kuca  izvadi ili napravi putno osiguranje. Preporučujemo EUROHERC OSIGURANJE .

 

ŠTO OSIGURAVA ORGANIZATOR
 
 •  Dva vozila: Kombi i džip u pratnji
 •  Alat i mehaničara za eventualne kvarove na biciklu ucesnika karavane
 •  Set prve pomoći i medicinsko osoblje u slučaju nepredviđenih/neželjenih situacija
 •  Voda, kroasane i voće koje će se prevoziti u kombiju za okrijepu tijekom pauza na odmorištima
 •  Smjestaj: Kiseljak, Žepče, Županja i Vukovar
 •  Autobus (Vanredna vožnja) za povratak sudionika biciklijade u Mostar.
 

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati na:

Toni Zorić
predsjednik Biciklističkog kluba Mostar
e-mail: toni@bkmostar.ba
mobitel: 063/400-260
 
Biljana Krtalić
tajnik BK Mostar
e-mail: tajnik@bkmostar.ba
mob: 063/316-729

VAŽNO: Svi vozači/sudionici biciklijade se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator biciklijade Biciklistički klub Mostar (BK Mostar) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima biciklijade osim da budu vodiči na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uvjete i obavezujete se da ćete slijediti upute organizatora. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje. 


 

 

Dodaj komentar