Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Božićno-Novogodišnja biciklijada ulicama Grada Mostara

Start vesele "ho-ho-ho" biciklijade je u nedjelju 15.12.2019 godine sa početkom u 12:00h ispred Zimskog grada "Wintervill".

(opširnije)

Tri zlata, dva srebra i jedna bronca za BK Mostar u Konavlima

Iza nas je "BikeEnd" događaj koji se proteklog vikenda održao u Konavlima, pod organizacijom istoimenog klub "BK Konavle", a na kojem su članovi BK Mostar predstavljali svoj Grad Mostar i polučili izvrsne rezultate.

(opširnije)
1
2

U Mostar stiže sustav javnih bicikala

Print
Ocjena: 0.00

Pravo na korištenje sredstava, koje je na osnovu javnog poziva dodijelio Fond za zaštitu okoliša FBiH, a koji se odnose na projekte zaštite zraka ostvarilo je 20 aplikanata koji će ukupno dobiti 1.250.000 KM.

Sredstva će dobiti: Grad Srebrenik za projekt: „Izgradnja toplovoda za distribuciju toplotne energije za potrošače u zoni II u Srebreniku" s iznosom do 125.000,00 KM, Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo za projekt: „Uvođenje ekološki prihvatljivih vozila u javni gradski saobraćaj" s iznosom do 100.000,00 KM, Općina Lukavac za projekt: „Toplifikacija netoplificiranih dijelova grada Lukavca - Priključenje poslovne zone na sistem daljinskog grijanja" s iznosom do 100.000,00 KM, Grad Mostar za projekt: „Postavljanje punionica (2) za električne automobile u gradu Mostaru" s iznosom do 25.000,00 KM, JP ELEKTROPRIVREDA BiH d.d. Sarajevo-direkcija za projekt: „DC punionica za električna vozila na autocesti A1 - odmorište Lepenica" s iznosom do 50.000,00 KM, te DSEZ d.o.o. Mostar za projekat: "Uspostava sistema javnih bicikla u Gradu Mostaru" sa iznosom do 50.000,00KM.

Sustav javnih bicikla postaje jedan od europskih trendova koji se rapidno širi po europskim gradovima korištenje sustava javnih bicikala, a sve pod motom zdrav život i podizanje ekološke svijesti građana. Ekološki javni prijevoz sve više postaje realnost, a ne samo nadolazeći trend te građani sve više razmišljaju zeleno, a samim time i biraju turističke destinacije za svoj odmor koje su ekološki osviještene.

 

 


"Naravno da smo ovu vijest dočekali sa velikim uzbuđenjem i radosti. Riječ je o sustavu koji se zasniva na ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, pridonosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu, pozicionira destinaciju kao poželjnu cikloturističku destinaciju, a utječe i na produljene sezone. Već ranije imali smo sastanke sa Gradom Mostarom i predstavnicima "Next Bike" sustava i evo pozitivnih pomaka ima. Nadamo se da ćemo već u idućoj godini vidjeti prve korisnike sustava javnih bicikla na ulicama Grada Mostara", komentirao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

U nastavku pročitajte o kojim projektima je riječ. 
 

 

Dodaj komentar