Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

NAJAVA: Aktivan vikend u cilju promocije Hercegovine

Print
Ocjena: 0.00

Biciklistički klub Mostar u suradnji sa udrugom „HerzegovinaBike“ i JP "Vjetrenica" organizatori su dva događaja koja će se održati na vikend 16. i 17.6.208. godine.

Prvi događaj je amaterska utrka "Od Kule do Kule" (MTB + Cesta) koja se održava pod organizacijom Udruge Hercegovac Dračevo uz tehničku podršku Biciklističkog kluba Mostar. Utrka će se održati u subotu, 16.6.2018 godine, a kretati će se na dionici Dračevo – Struge – Čapljina – Čeljevo – Dračevo u dužini od 17km.

Kategorije na utrci su MTB i Cesta, a za prva tri najbolje plasirana vozača u obje kategorije osiguran je novčani nagradni fond i to:

1.mjesto - 70 KM
2.mjesto - 50 KM
3.mjesto - 30 KM

Za sudjelovanje na utrci nisu potrebne prijave niti uplate kotizacija.

 RUTA UTRKE 

Drugi događaj je biciklijada „Ćirinom prugom Hutovo selo - Ravno (Zavala)“ koja će se održati u nedelju 17.6.2018. sa početkom u 11:00h ispred osnovne škole u Hutovom selu. Dužina biciklijade je 32km, a po dolasku u Ravno za sve sudionike općina Ravno je osigurala besplatan obrok u restoranu Oblat.

Također, spilja Vjetrenica je za sudionike biciklijade odobrila snižene cijene ulaznica za posjet spilji Vjetrenica, tako da će sudionici biciklijade istu moći posjetiti po promotivnoj cijeni od 5KM.

Bitno je spomenuti da je trasa biciklijade cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

Kotizacija za sudjelovanje je 5KM, a svim sudionicima na raspolaganju su volonteri, servisno vozilo, fotografije i video sa biciklijade, te im je osigurano: ručak, voda i prva pomoć u servisnom vozilu...

 

 RUTA BICIKLIJADE 

Povijesna uskotračna pruga sa parnom lokomotivom prolazi od Mostara uzduž rijeke Neretve, kroz Čapljinu, Popovo polje, Ravno, te u blizini Ivanice prelazeći granicu sa Hrvatskom sve do Dubrovnika. Konstrukcija pruge je počela 1898. i završila 1901 godine. Ćiro je tijekom svog postojanja povezivao mjesta u Hercegovini i donosio im život, a danas je pruga rekonstruirana u biciklističku stazu.

Biciklijada ide trasom kuda se u prošlosti kretao Ćiro u dužini 32km od Hutova do Ravnog, odnosno 64km u ukupnoj dužini biciklijade. Sudionici biciklijade će na raspolaganju imati 8 volontera, iskusnih biciklista koji će tijekom bicikliranja paziti na sigurnost svih sudionika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju, te je ukloniti u najkraćem roku, kao i policijsku pratnju na opasnim mjestima, gdje je pojačan promet vozila.

Biciklijada se realizira uz financijsku potporu „Turističke Zajednice HNŽ/K“, a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“. Biciklijadu također podržali Općina Ravno i agencija "onlyCROATIA".

Sponzor događaja je Voda LEDA

Dodaj komentar