Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističk

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Ivan Širić (BK Mostar) potvrdio dominaciju na XCZLD

Print
Ocjena: 0.00

Danas je BBK "Pakoštane" iz Pakoštana uspješno organizirao 8.kolo XC zimske lige Dalmacije, na kojem je nastupilo stotinjak vozača iz Hrvatske, te susjedne Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nakon maratona koji su popularni na ZLD, došao je trenutak za XCO poslasticu koja će uz morski ambijent i kišu koja je natopila stazu zasigurno će svima ostati u sjećanju. Staza utrke na kojoj su vozači iskušavali snage iznosila je 22,8km u ukupnoj dužini za muškarce, dok su kategorije Žene i U16 vozile 11.4km. Kiša koja je padala učinila je stazu izazovnijom, a nije ni nedostalao padova i blatnjave zabave. No, vjerujemo mnogi od nas su danas čekali okršaj između crnogorskih vozača Gorana Cerovića (Pljevlja XC Team) i Stefana Bajčete (Pljevlja XC Team), te Ivana Širića (BK Mostar) koji dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Ivan je do utrke u Metkovićima slovio za najjačeg vozača XCZLD, kada su mu je Cerović i Bajčeta na 7.kolu uzeli pobjedu. Naime, borba u Metkovićima je bila neizvjesna do posljednjeg kilometra, kada je Ivan imao defekt na biciklu, te izgubio plasman i završio na 2.mjestu u svojoj kategoriji iza Bajčete, a Cerović je potvrdio svoju pobjedu, te ujedno napravio i najbolje vrijeme na XCM "Stipe Čamber".

U Pakoštanima Ivan je završio svoju utrku ispred crnogorskih vozača i postavio najbolje vrijeme na današnjem 8.kolu XCZLD, te ponovo uzeo status najbržeg vozača. Do kraja lige su ostala još tri kola, a vjerujemo da ćemo ove mlade vozače još gledati na stazi. No, ono što uz ova tri mlada vozača može dodatno zagrijati atmosveru na narednim utrkama je povratak mladog Roka Fržopa iz Vodica, koji ima odličnu formu i vjerujemo da bi okršaj ova četeri vozača digao atmosveru do granice ključanja.

Sljedeće, 9.kolo XCZLD zakazano je za 04.03.2018. a održati će se u organizaciji BK "Kamešnica", nakon toga nas očekuje 10.kolo koje je zakazano na datum 18.03.2018. u organizaciji BK Vlaji – Sinj, te posljednje 11.kolo XCZLD 25.03.2018. u organizaciji BK Adrion Oros, kada će biti održano i proglašenje ukupnih pobjednika zimske lige Dalmacije za 2017/18. godinu.

Kompletne rezultate sa 9.kola XCZLD možete vidjeti OVDJE.

Fotografije: Denis Peroš 

 

Dodaj komentar