Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Osma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraj

(opširnije)

Hercegovina vas poziva na "Franciskanu"

Nedelja, 15.3.2020. još jednom vozimo kroz Hercegovinu, a ovog puta organizatori prezentiraju južni dio Hercegovine i vode nas dijelom staze "Franciskana", po kojoj je ovogodišnji događaj i nosi ime.

(opširnije)
1
2

Održana redovna Skupština BK Mostar

Print
Ocjena: 0.00

Bicikliskički klub Mostar je u petak 22.12.2017 godine u protorijama Sportskog Saveza Grada Mostara održao 7.redovnu Skupštinu. Na Skupštini je prisustovalo 30-tak članova kluba, a raspravljalo se o aktivnostima učinjenim u 2017., kao i planovima za 2018 godinu.

Dnevni red

1.     Utvrđivanje dnevnog reda

2.     Izvješće predsjednika o radu BK Mostar za 2017.godinu

3.     Financijsko Izvješće

4.     Plan i program za 2018. godinu.

5.     Struktura Upravnog Odbora BK Mostar (izmjene i prijedlozi)

6.     Ostalo

Sve točke Dnevnog reda su usvojene, a najviše se raspravljalo o aktivnostima kluba u 2018 godini. Tako je zaključeno da će klub nastojati realizirati sve aktivnosti koje je imao i u 2018 godini, tako da će se i u 2018 na kalendaru od 28.4. do 2.5. nalazi biciklijada Mostar - Vukovar, kao i MTB maraton XCM Herzegovina, kojeg ćemo u idućoj godini gledati 13.5.2018 godine. Također na kalendaru kluba će se naći i dvije nove aktivnosti koje klub planira realizirati u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, a to je Rad sa djecom po školama, kao i bicikijada na Dan bez automobila. Bitno je spomenuti da klub planira posvetiti pozornost i na rekreativne vožnje za sve članove kluba, no iste neće biti prioritet rada kluba.

Ono čemu će klub posvetiti najveću poornost i što će biti prioritet je rad sa mlađim naraštajem, odosno Škola Biciklizma koja je pokrenuta prije nekoliko mjeseci. Klub trenutno broji 23 natjecatelja od koji će braniti boje kluba u 2018 sezoni, a velik je interes među mlađom populacijom za nova priključenja.

"Definitivno djeca u klubu su pravo osvježenje i imamo jedno novo iskustvo rada sa njima. Trenutno imamo 13 Mlađih kadeta u koje ulažemo velike napore i koji su zapravo budućnost BK Mostar. Mi kao Upravni Odobor ćemo uložiti sve napore da omogućimo toj djeci što kvalitetnije pripreme sa sportski život", izjavio je Toni Zorić, predsjednik kluba.

"Također, bitno je spomenuti da ove godine za BK Mostar vozi mladi Ivan Širić, koji je sa svojih 20 godina tek zakoračio u Elite kategoriju, pokazuje velik  potencijal i plan nam je da ove godine vozimo što više UCI utrka, kako bi skupio što veći broj vrijednih UCI bodova i pokušao se plasirati u jače timove i graditi porfesionalnu budućnost. Također, sa nama je tu i u 2018 godini Nermin Palić, koji je od ove godine poznatiji kao prvi ICON finisher u BiH, te mnogi drugi vrijedni sportaši o kojima ćemo zasigurno puno čitati u 2018 sezoni", dodao je Zorić.

U sklopu Skupštine, prilikom izvješća predsjednika o aktivnostima učinjenim u 2017 sezoni, predsjednik se osvruno na jako velik broj iznesenih projekata, te se posebno zahvalio svim članovima koji se svojim doprinosom pomogli da se ti projekti iznesu na svjetlo dana. Neki od projekata koje je klub realizirao u 2017 su:

 • Biciklijada Ćirinom prugom u sklopu završetka projekta
 • Biciklistička karavana Mostar - Vukovar
 • Odlazak Harisa Hrustanovića na Balkansko prvenstvo u Grčkoj
 • Mostar - Vukovar za 24h
 • Biciklijada sv.Anti na Humac, Ljubuški
 • MTB Maraton “XCM Herzegovina”
 • Odlazak Nermina Palića na ICON triatlon
 • Biciklijada “Vožnja za život – Ana Rita Puljić”
 • Nastupi natjecatelja kluba na velikom broju utrka u BiH i inostranstvu
 • Škola Biciklizma
 • Rekreativni izleti člaova kluba

U sklopu izvješća za 2017 sezonu, predsjednik se posebno osvrnuo na članove koji su dali poseban doprinos klubu, tako je:

- Nermin Palić dobio "Priznanje za izniman uspjeh na ICON Livigno Xtreme Triathlon",

- Haris Hrustanović je dobio "Priznanje za Najsportaša kluba", odnosno člana koji je u 2017 sezoni odvozio najveći broj utrka i tako predstavljao svoj klub,

- Dragan Popovac je primio "Priznanje za Najhumanijeg člana", odnosno za spašavanje života natjecatelja na utrci "Konavle 100",

- Mirela Čučak je primila "Priznanje za najtrenericu u 2017 godini", odnosno za iznimno zalaganje i trud u radu sa najmlađim članovima kluba.

U zadnjoj točci Dnevnog reda raspravljalo se o Upravnom odboru BK Mostar, gdje se predsjednik kluba osvrnuo na izniman doprinos i zalaganje tajnice kluba Biljane Krtalić, te joj se zahvalio za učinjen rad i doprinos klubu.
U 2018 godini klub će predstavljati sljedeći članovi:

 • Toni Zorić, predsjednik kluba
 • Danijel Paradžik, potpredsjenik kluba
 • Biljana Krtalić, tajnica kluba
 • Tihomir Pandža, član UO kluba
 • Emir Ćorić, član UO kluba,
 • Mario Marić, član UO kluba.

 

Dodaj komentar