Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Božićno-Novogodišnja biciklijada ulicama Grada Mostara

Start vesele "ho-ho-ho" biciklijade je u nedjelju 15.12.2019 godine sa početkom u 12:00h ispred Zimskog grada "Wintervill".

(opširnije)

Tri zlata, dva srebra i jedna bronca za BK Mostar u Konavlima

Iza nas je "BikeEnd" događaj koji se proteklog vikenda održao u Konavlima, pod organizacijom istoimenog klub "BK Konavle", a na kojem su članovi BK Mostar predstavljali svoj Grad Mostar i polučili izvrsne rezultate.

(opširnije)
1
2

Članovi BK Mostar polagali za trenere i sudije

Print
Ocjena: 0.00

Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine je proteklog vikenda organizirao seminar za svoje nove sportske radnike koji će dobiti zvanje trenera i sudija. Seminar se održavao tijekom dva dana (subota i nedelja), a na istom je prisustovalo 20-tak polagača iz Bosne i Hercegovine.
Predavači ispred Saveza su bili: Tihomir Kuvalja, Mirnas Mujezinović i Vladimir Kuvalja.

Ispred BK Mostar na predavanju su prisustovali: Biljana Krtalić, Mirela Čučak, Ivan Širić i Toni Zorić. Vikend je pretekao u radnoj atmosferi, sa predavanjima u subotu i nedelju, te ispitom koji se održavao u nedelju za sve učesnike seminara. 

"Raduje nas što smo kao klub imali čak 4 naša člana na seminaru, a zadovoljstvo je samim veće iz razloga što smo jedini klub u BiH koji je imao i dvije dame na predavanjima. Nadamo se, zapravo očekujemo pozitivne odgovore od Saveza, te vjerujemo kako ćemo u narednoj godini imati 4 nova sportska djelatnika iz oblasti Treneri i Sudije. Dodjela diploma će se održati na Skupštini BiSaBiH", komantirao je Zorić.

"Ovo je prvi put da je BiSaBiH održavao predavanje ovog tipa i raduje me jako velik odziv i interes za ovim vrstama edukacije. Trenutno imamo 20 učesnika seminara, no interes je bio daleko veći, mnogi članovi Saveza su se javljali sa puta i govorili kako se ne mogu probiti do Banja Luke zbog velikih sniježnih padalina", komentirao je Kuvalja.

"No, zasigurno ovo nije zadnje predavanje ovog tipa. Mi ćemo ponovo organizirati seminare na ovu temu, a ekipa koja danas položi i dobije zvanje trenera, nastaviti će se educirati kroz razne radionice, kampove i natjecanja koja namjeravamo organizirati i raditi sa djecom", dodao je Kuvalja.

Osim trenera, u zasebnim prostorijama se vršilo educiranje budućih sudija, a isto je održavao Nacionalni komesar Mirnas Mujezinović.

"Danas trenutno zvanje "Pomoćni sudija" polaže 7 učesnika, dok jedan učesnik brani zvanje Komesara. Imamo jako lijepu i ozbiljnu radnu atmosferu, te se nadam da ćemo uskoro imati nove kolege komesare i radujem se zajedničkom radu na terenu", komentirao je Mujezinović.

"Posebno me raduje što među učesnicima imamo i dvije djevojke, tako da ćemo uskoro imati kolegice koje će imati zvanje Trener, kao i Sudija", dodao je Mujezinović.  

 

Dodaj komentar