Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističk

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Članovi BK Mostar nastupili na utrkci "Konavle 100"

Print
Ocjena: 0.00

Proteklog vikenda po šesti put zaredom BK "Konavle" je uspješno organizirao biciklističku utrku "Konavle 100", a na istoj je nastupilo 10 članova BK Mostar i to: Biljana Krtalić, Ines Popovac, Josip Čerkez, Ivan Širić, Dragan Popovac, Ivan Širić, Toni Zorić, Miloš Bodiroga, Petar Spaić, Petar Glavina. Naši natjecatelji su u Dubrovnik stigli dan ranije kako bi oprobali stazu i odmorni dočekali start utrke.

Na kružnoj stazi dužine 30km natjecatelji su okušavali snage u MTB disciplini u dužini 30km, te na dvije cestovne utrke u dužini od 60km i 120km. Brdska završnica je bila iznenađenje za mnoge, tako da je zapravo snaga u brdu odlučivala o pobjedniku utrke.

Definitivno velika vijest za klub jeste pojačanje u kategoriji Elite, odnosno prelazak Ivana Širića iz prijateljskog kluba BK “Žepče” u Mostar. Ivan je već u nedelju imao svoju prvu vožnju u dresu BK Mostar, kada je nastupio na utrci "Konavle 100", no na istoj je doživio nezgodu, te je zbog pada morao odustati.

Ivan je definitifno pravo osvježenje za naš klub i raduje nas njegov prelazak, te ćemo sve učiniti što je u našoj moći da pomognemo Ivanu u njegovim naporima u sportskom životu. Također, moram reći da za BK Mostar nastupaju vozaći ne samo iz Mostara, već iz cijele BiH, tako da imamo vozače iz Širokog, Posušja, Žepča. Trebinja, Jablanice, a mi kao UO BK Mostar imamo zadatak da toj djeci omogućimo što bolje uvjete za ovaj sport”, komentirao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

- Na kraju utrke, naše dame su se popele na postolje za osvojena mjesta, i to Biljana Krtalić - 1.mjesto u kategoriji Žene MTB 30km i Ines Popovac - 2.mjesto u kategoriji Žene MTB 30km.

- U kategoriji Muškarci MTB 30km Miloš Bodiroga je zauzeo 4.mjesto, dok je Ivan Širić utrku završio na 9.mjestu.

- U kategoriji Muškarci Cesta 60km naši članovi su zauzeli sljedeća mjesta: Toni Zorić – 4.mjesto, Petar Glavina – 12.mjesto i Dragan Popovac – 33.mjesto. Bitno je spomenuti da je Dragan taj dan spasio život jednog natjecatelja, koji je doživio pad na utrci, te doživio infrakt. Dragan mu je pružio Prvu pomoć na licu mjesta do dolaska Hitne pomoći ten a taj način spasio život čovjeku. Nakon utrke organizator se javno zahvalio Draganu za nesebičnu pomoć, što je pozdravljeno velikim aplauzom od svih sudionika utrke.

- U kategoriji Muškarci cesta 120km naši članovi su zauzeli sljedeća mjesta: Josip Čerkez – 11.mjesto i Ivan Širić – DNF.

Nakon utrke upriličeno je i malo slavlje članova BK Mostar, naime na dan utrke naša dva člana Ivan Širić i Petar Glavina su slavili rođendane, za što im je UO BK Mostar pripremio malo iznenađenje, torta i pjesma “Sretan Rođendan” na razglasu.

Utrkom u Konavlima završila je 2017.sezona za članove BK Mostar, te sada slijedi kratka pauza i pripreme za 2018. sezonu. U pripremama će im uveliko pomoći i Zimska liga Dalmacije na kojoj članovi planiraju nastupiti kako bi stekli što veće iskustvo na utrkama i spremno dočekali novu sezonu.

Dodaj komentar