Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističk

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Pokrenut projekat "Škola Biciklizma"

Print
Ocjena: 0.00

Biciklistički klub Mostar je na sastanku održanom u Petak, 3.11.2017. zajedno sa Udrugom "Hercegovina Bicikl" pokrenuo projekat "Škola biciklizma" u kojem ciljamo na treninge i edukacije mlađeg naraštaja u sportu biciklizam. Na sastanku je učestovalo 20-ak aktivnih članova kluba, a raspravljalo se o samim edukacijama i treninzima mlađeg naraštaja, kao i o odlascima na utrke u BiH i inozemstvu.

“Mi već određeno vrijeme imamo veliku želju da radimo na ovom projektu, te pokušamo što veći broj mlađeg naraštaja uključiti u biciklizam kao sport. U 2017.sezoni naš klub je predstavljalo 10 natjecatelja koji su se natjecali u disciplinama Cesta, Brdski biciklizam i Triatlon. Ekipa već ima velika iskustva, gdje moram spomenuti našeg BiH triatlonca Nermina Palića koji vozi za BK Mostar, kao i Josipa Čerkeza koji je vozio za “Merdiana-Kamen”, te dodati da su svi pokazali volju i želju da krenemo sa projektom, te pokušamo povećati broj mlađeg naraštaja u klubu”, istakao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

“Sastanak je protekao u pozitivnom ozračju i privukao je 10-tak novih članova u kategorijama Mlađi kadeti, Kadeti, Junior i Elite, no interes za uključivanjem u naš klub imamo i nakon sastanka, te nam se javljaju novi članovi i raspitivaju o priključenju u klub”, dodao je Zorić.

Definitivno velika vijest za klub jeste pojačanje u kategoriji Elite, odnosno prelazak Ivana Širića iz prijateljskog kluba BK “Žepče” u Mostar. Ivan je već u nedelju imao svoju prvu vožnju u dresu BK Mostar kada je u Konavlima nastupio na međunarodnoj utrci “Konavle 100”.

“Ivan je definitifno pravo osvježenje za naš klub i raduje nas njegov prelazak, te ćemo sve učiniti što je u našoj moći da pomognemo Ivanu u njegovim naporima u sportskom životu. Također, moram reći da za BK Mostar nastupaju vozaći ne samo iz Mostara, već iz cijele BiH, tako da imamo vozače iz Širokog, Posušja, Žepča, Trebinja, Jablanice, a mi kao UO BK Mostar imamo zadatak da toj djeci omogućimo što bolje uvjete za ovaj sport”, komentirao je Zorić.

Utrkom u Konavlima završila je 2017.sezona za članove BK Mostar, te sada slijedi kratka pauza i pripreme za 2018. sezonu. U pripremama će im uveliko pomoći i Zimska liga Dalmacije na kojoj članovi planiraju nastupiti kako bi stekli što veće iskustvo na utrkama i spremno dočekali novu sezonu.

Projekat “Škola biciklizma” aplicirali smo prema Federalnim i Županijskim Ministarstvima, kao i Sportskom Savezu Grada Mostara te očekujemo pozitivne odgovore. Moramo istaknuti da veliku pomoć u našim ciljevima imamo od Sportskog Saveza Grada Mostara, te im ovim putem upućujemo Velik Hvala. Također, naši klubski sponzori (GUMA-M; SPARK; EUROHERC; ERONET; WEIDER; EUROSAN; NET i KONOBA GORANCI) pokazuju interes da podrže ovaj projekat, a čast nam je najaviti i nove sponzore kluba kao što su tvrtke: NOBEL, DRUGI NAČIN i CENTRAL OSIGURANJE.

Dodaj komentar