Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Članovi BK Mostar polagali za trenere i sudije

Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine je proteklog vikenda organizirao seminar za svoje nove sportske radnike koji će dobiti zvanje trenera i sudija. Seminar se održavao tijekom dva dana (subota i nedelja), a na istom je prisustovalo 20-tak polagača

(opširnije)

Godišnja Skupština BK Mostar

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 7. Skupštinu Biciklističkog kluba Mostar, koja će se održati u Petak, 22.12.2017. u prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara (Centar 2), sa početkom u 18:00 sati.

(opširnije)

NAJAVA: Božićno/Novogodišnja biciklijada

I ove godine, Biciklistički klub Mostar sa najkreativnijom idejom će za Božićno/Novogodišnje praznike obradovati one najmlađe. Biciklijada Djeda Božićnjaka/Mrazove i ove godine uz organizaciju BK "Mostar" i zimski grad ''Advent u Mostaru'' održat

(opširnije)

Postanite član BK Mostar!

Biciklistički klub Mostar vrši upis novih članova za 2018. sezonu.

(opširnije)
1
2
3
4

Haris Hrustanović "BK Mostar" pozvan u Reprezentaciju BiH

Print
Ocjena: 0.00

Na službenim stranicama Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine, Selektor MTB Reprezentacije uputio je poziv natjecateljima na okupljanje MTB Reprezentacije koje je predviđeno da se održi 8.7.2017. godine u Vitezu, uoči održavanja Državnog Prvenstva.

Na pozivnici se našao i Haris Hrustanović, član Biciklističkog kluba Mostar, koji vozi u Elite kategoriji. Naime, uoči Državnog prvenstva u disciplini XCO biće izvršena prozivka naše MTB reprezentacije za predstojeće Balkansko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Grčkoj. Haris Hrustanović nastupiti će za Reprezentaciju BiH, te će braniti boje naše države u najjačoj Elite kategoriji.

Jako sam sretan zbog poziva selektora. Naporno treniram, pored svih ostalih obaveza na fakultetu i drago mi je što je moj trud primjećen. Mogu samo reći da ću dati sve od sebe da što vjernije i dostojnije predstavim našu zemlju”, izjavio je Hrustanović.

Reprezentativci su odabrani na osnovu rezultata iz 2017 godine, i rezultata sa državnog prvenstva u 2016. godini.

Planirane aktivnosti u Vitezu se sastoje od zajedničkog treninga na stazi na kojoj će se održati Državno Prvenstvo, kao i radnog sastanka reprezentativaca u večernjim satima. Smještaj reprezetativcima je obezijedio BK Vitez, dok će hranu i put za takmičare snositi matični klubovi.

Naravno, moramo biti sretni kada vidimo svu sreću u licima te djece, prilikom primanja ovakvih vjesti. Također, veseli nas činjenica da BK Mostar i ove godine ima Reprezentativca, kao i svih prethodnih godina, što je opet još jedan dokaz da radimo pravu stvar i idemo u pravom smjeru”, izjavila je Biljana Krtalić, tajnica BK Mostar.

Odlazak na Balkansko prvenstvo izuskuje značajna sredstva, a na nama je da omogućimo djeci odlazak. Ovih dana ćemo krenuti u rezgovore sa gradskim predstavnicima i Sportskim Savezom Grada Mostara koji su oduvijek podržavali naš rad, kao i prema ostalim sponzorima voljnim da pomognu sport, biciklizam i širenje pozitivnih vibracija u Hercegovini”, dodala je Biljana.

 

Dodaj komentar