Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Ivan Širić (BK Mostar) potvrdio dominaciju na XCZLD

Danas je BBK "Pakoštane" iz Pakoštana uspješno organizirao 8.kolo XC zimske lige Dalmacije, na kojem je nastupilo stotinjak vozača iz Hrvatske, te susjedne Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(opširnije)

Postanite član BK Mostar!

Biciklistički klub Mostar vrši upis novih članova za 2018. sezonu.

(opširnije)
1
2

Haris Hrustanović "BK Mostar" pozvan u Reprezentaciju BiH

Print
Ocjena: 0.00

Na službenim stranicama Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine, Selektor MTB Reprezentacije uputio je poziv natjecateljima na okupljanje MTB Reprezentacije koje je predviđeno da se održi 8.7.2017. godine u Vitezu, uoči održavanja Državnog Prvenstva.

Na pozivnici se našao i Haris Hrustanović, član Biciklističkog kluba Mostar, koji vozi u Elite kategoriji. Naime, uoči Državnog prvenstva u disciplini XCO biće izvršena prozivka naše MTB reprezentacije za predstojeće Balkansko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Grčkoj. Haris Hrustanović nastupiti će za Reprezentaciju BiH, te će braniti boje naše države u najjačoj Elite kategoriji.

Jako sam sretan zbog poziva selektora. Naporno treniram, pored svih ostalih obaveza na fakultetu i drago mi je što je moj trud primjećen. Mogu samo reći da ću dati sve od sebe da što vjernije i dostojnije predstavim našu zemlju”, izjavio je Hrustanović.

Reprezentativci su odabrani na osnovu rezultata iz 2017 godine, i rezultata sa državnog prvenstva u 2016. godini.

Planirane aktivnosti u Vitezu se sastoje od zajedničkog treninga na stazi na kojoj će se održati Državno Prvenstvo, kao i radnog sastanka reprezentativaca u večernjim satima. Smještaj reprezetativcima je obezijedio BK Vitez, dok će hranu i put za takmičare snositi matični klubovi.

Naravno, moramo biti sretni kada vidimo svu sreću u licima te djece, prilikom primanja ovakvih vjesti. Također, veseli nas činjenica da BK Mostar i ove godine ima Reprezentativca, kao i svih prethodnih godina, što je opet još jedan dokaz da radimo pravu stvar i idemo u pravom smjeru”, izjavila je Biljana Krtalić, tajnica BK Mostar.

Odlazak na Balkansko prvenstvo izuskuje značajna sredstva, a na nama je da omogućimo djeci odlazak. Ovih dana ćemo krenuti u rezgovore sa gradskim predstavnicima i Sportskim Savezom Grada Mostara koji su oduvijek podržavali naš rad, kao i prema ostalim sponzorima voljnim da pomognu sport, biciklizam i širenje pozitivnih vibracija u Hercegovini”, dodala je Biljana.

 

Dodaj komentar