Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Osma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraj

(opširnije)

Hercegovina vas poziva na "Franciskanu"

Nedelja, 15.3.2020. još jednom vozimo kroz Hercegovinu, a ovog puta organizatori prezentiraju južni dio Hercegovine i vode nas dijelom staze "Franciskana", po kojoj je ovogodišnji događaj i nosi ime.

(opširnije)
1
2

Izvještaj sa 4. Skupštine BK Mostar

Print
Ocjena: 0.00

Biciklistički klub Mostar je u skladu sa svojim programom rada održao redovnu godišnju Skupštinu. U sljedećim redovima ćemo objaviti Izvještaj sa održane Skupštine kluba.

Godišnja Skupština BK "Mostar" je kako je vec i ranije najavljivano održana 23.01.2015. godine u prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara. Na istoj je nazočilo dvadesetak članova kluba, čime je ispunjen kvorum Skupštine.

Teme koje su zastupljene na Skupstini bile su:

 • Utvrđivanje dnevnog reda
 • Izvješće predsjednika o radu BK Mostar za 2014.godinu
 • Financijsko Izvješće
 • Plan i program za 2015. godinu.
 • Ostalo

Godišnju skupštinu je započeo potpredsjenik kluba Ivan Spužević sa predstavljanjem Dnevnog reda koji je i prihvaćen. Nakon toga riječ je dobio predsjednik kluba Toni Zoric koji je zahvalio vodstvu kluba na radu, te iznio podatke vezane za 2. točku Dnevnog reda - Izvješće o radu BK Mostar za 2014.godinu. 

Članovi BK Mostar - u 2014. godini rad BK Mostar je pomagalo 98 članova. Primjećen je manji broj članova u odnosu na 2013.godinu, kada je klub brojao 117 članova. Ono što nas i dalje ohrabriva jeste veliko interesiranje mlađeg naraštaja za učlanjenje i nastupe za klubske boje. U ovoj godini ojačana je natjecateljska sekcija i to: BKM ProTeam sa jednim članom Vinko Barbarić, te MTB sekcija sa tri člana i to: Stipe Pejić (Grude), Luka Vila (Posušje), Nedim Repeša (Mostar). U 2015. godini za klubske boje će braniti 14 licenciranih, te 7 nelicenciranih (Hobby) natjecatelja.

Generalni Sponzor natjecateljske sekcije BK Mostar je tvtrka GumaM.

Umanjenje broja članova pripisano je nedostatku Rekreativnih vožnji, koje su nas i okupile pod ovom udrugom. Svjesni činjenice da su rekreativne vožnje nedostatak u mnogim klubovima, Uprava BK Mostar je ranije održala sastanak sa predstavnicima ostalih hercegovačkih klubova (BK Široki, BK Brotnjo, BK Ljubuški, HBK Drinovci), gdje je usvojen zajednički kalendar Rekreativnih vožnji. Kalendar će biti objavljen na klubskim portalima, a svaki mjesec će se organizirati po dvije zajedničke rekreativne vožnje. 
Kalendar je još u izradi te ćemo ga objaviti naknadno.

Novost za sve članove BK Mostar jeste da svojim članstvom u udruzi za 2015.godinu ostvaruju prigodne popuste u sljedećim trgovinama:

Popusti se ostvaruju predočenjem važeće članske iskaznice (pečat i potpis) za sezonu 2015. u gore navedenim trgovinama. Prije korištenja popusta kontaktirati klub na broj: 063/700-904 ili putem maila: info@bkmostar.ba

Projekti kluba kroz 2014.godinu

Biciklistička karavana Mostar - Vukovar na kojoj je i ove godine učestovalo 40-tak biciklista. Projekat je i u 2014. uspješno realiziran, te se ovim putem još jednom zahvaljivamo svim našim članovima (Volonterima) na velikoj pomoći pri realizaciji ovog projekta. Karavana je postala dio jedne tradicije i planirana je i za 2015. godinu.

Cestovna utrka "Hercegovina Classic" je zabilježena kao prva jedna takva profesionalna utkra koje se nakon 50 godina ponovo održala na području Hercegovine. Utrka je zamišljena kao dio promocije Hercegovine kroz profesionalni cestovni biciklizam. Na utrci je učestovalo preko 130 biciklista iz više zemalja. Očekivan je broj veći od 200, no velike kiše i poplave su mnoge spriječile da se odazovu i učestvuju. Utrka Hercegovina Classic je planirana i za 2015. godinu.

- Prva MTB Liga Hercegovine je uspješno realizirana u organizaciji svih hercegovačkih klubova. BK Mostar je bio organizator prve i posljednje utrke lige, a ista je zabilježila velik broj učesnika i pozitivne reakcije kako učesnika, tako i posjetitelja lige. Ista je planirana i za 2015. godinu.

- Tradicionalna biciklijada Djeda Božićnjaka/Mrazova je uspješno realizirana i u 2014.godini, te su zabilježene organizacije istih biciklijada i u ostalim hercegovačkim klubovima. Biciklijada svake godine ima sve veći broj učesnika, a ove godine je zabilježen i jako velik interes medija za istu. Biciklijada je posjetila štandove udruge za djecu sa posebnim potrebama na Lenjinovom šetalištu. Nakon biciklijade svi učesnici su se okupili pred tržnim centrom MepasMall, gdje je za sve učesnike organizirano besplatno klizanje. 

- BKM ProTeam je napravio velike uspjehe u 2014.godini. Dečki iz tima su pobjedili na gotovo svakoj utrci u BiH, te su državni prvaci u svakoj od kategorija koje predstavljaju. U 2015. godini očekujemo još bolje rezultate. Sponzori tima su: GumaM, CikloCentar, BikeMagazin.

- Na SKupštini Biciklističkog Saveza BiH, predsjednik kluba Toni Zorić imenovan je za potpredsjednika BiSaBiH, a na narednoj sjednici Upravnog Odbora BiSaBiH imenovani su ostali članovi BK Mostar za neke od komisija koje djeluju pri Savezu. I to:
- Dragan Bošnjak; član - STATUTARNO PRAVNA, ARBITRAŽNA I DISCIPLINSKA KOMISIJA
- Darko Bilić; Predsjednik - KOMISIJA ZA SPORTSKU MEDICINU – ZDRAVSTVENA KOMISIJA
- Toni Zorić; član - KOMISIJA ZA FINANSIJE, MARKETING, MEDIJE I TV
- Goran Prskalo; član - REKREATIVNA I TURISTIČKA KOMISIJA

Projekti BK Mostar za 2015. godinu

 • Biciklistička karavana Mostar - Vukovar
 • Cestovna utrka "Hercegovina Classic 2015."
 • MTB Liga Hercegovine
 • Biciklijada Djeda Božičnjaka/Mrazova

Svaki projekat ćemo posebno najavljivati i opisivati, pri njihovim najavama i realizacijama.

- Točka Ostalo:

 1. Pod točkom ostalo se raspravljalo o nabavci novih biciklističkih dresova za tekuću sezonu. Trenutno su prikupljena sredstva za  60-tak biciklističkih kompleta, ali vjerujemo da ćemo do završetka narudžbe uspjeti osigurati sredstva za dodatnih 25 kompleta. Raspodjela kopleta, kao i njen način će se odlučiti na sastanku UO BK Mostar, a nakon što biciklistički dresovi dodju na adresu BK Mostar, tj.finilizira se njihova izrada. 
 2. Također se raspravljalo i o Izbornoj Skupštini BK Mostar koja će se održati krajem 5.mjeseca 2015.godine, kada trenutnom rukovodstvu kluba izlazi mandat od četeri godine. Predsjednik BK Mostar je za novo rukovodstvo kluba predložio neka nova imena, među kojima se nalaze i Biljana Krtalić, Tihomir Pandža, Emir Ćorić, Boris Dodig, Danijel Paradžik, a na članovima kluba tek predstoji da izabru rukovoddstvo koje će upravljati klubom u idućem mandatu.

Ovim putem Uprava BK Mostar se želi zahvaliti svim svojim članovima i prijateljima koji su na bilo koji način pomogli rad BK Mostar u 2014.godini, te se nadamo zajedničkom radu i druženju u 2015. sezoni. Također, ovim putem pozivamo sve simpatizere i prijatelje koji još nisu, a imaju želju da postanu naši članovi da to učine pozivom na broj: 063/700-904 ili putem maila: info@bkmostar.ba

Više o Članstvu BK Mostar možete naći na OVOM LINKU.

Želja nam je da članovima postane što veći broj mještana, kako bi se na vrijeme informirali o našim akcijama i dodatno probudili zanimanje za biciklizam u našem gradu, te pomogli u stvaranju boljih uvjeta sve bicikliste u gradu Mostaru. Svojim članstvom ujedno pomažete i rad ove sportske institucije.

Veliko Hvala i Sportski Pozdrav, Vaš Biciklistički klub Mostar! 

 

Dodaj komentar