Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističk

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

U Hrvatsku stigla biciklistička povorka posvećena rijeci Savi

Print
Ocjena: 3.00

Akcijom se želi potaknuti održivi turizam na Savi i najaviti 1. lipnja, Dan rijeke Save, te novo izdanje društveno odgovornoga projekta Lijepa naša Sava

Kišovito i prohladno vrijeme nije usporilo sudionike međunarodne biciklističke vožnje Sava 2013. koji su poslijepodne stigli u Samobor u kojemu će prenoćiti. Nesvakidašnja je biciklistička povorka svoj put započela jučer ujutro na izvoru rijeke Save u Kranjskoj Gori u Sloveniji, a završit će dolaskom biciklista na ušće u Beogradu na Dan rijeke Save, 1. lipnjaCilj je vožnje poticanje održivoga turizma i povratka građana na rijeku Savu, a organizatori su Međunarodna komisija za sliv rijeke Save uz potporu Coca-Colinih podružnica iz svih četiriju zemalja savskoga slijeva.

„Ovom vožnjom želimo pridonijeti podizanju svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save i njezina okoliša te potaknuti razvoj biciklističkih staza i rekreacijskoga turizma uz Savu“, izjavio je na prigodnome dočeku biciklista u Samoboru tajnik Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Dejan Komatina.

Skupina od osam iskusnih biciklista, predstavnika biciklističkih društava iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, prijeći će približno 850 kilometara od izvora do ušća rijeke Save. Na pojedinim dionicama pridružit će im se i drugi biciklisti i građani. O svojemu pothvatu pišu mrežni dnevnik te objavljuju fotografije krajolika i gradova uz rijeku na društvenim mrežama.

„Povratak građana Savi i stvaranje sadržaja koji će pridonijeti razvoju održivoga kontinentalnog turizma već šest godina promičemo u okviru projekta Lijepa naša Sava. Međunarodna vožnja Savom dodatno će pridonijeti toj ideji, a njome ujedno najavljujemo i dosad najsadržajnije izdanje našega projekta posvećenog Savi“, rekao je, pozdravljajući sudionike međunarodne biciklističke vožnje, rukovoditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Igor Ćutuk.

Ovogodišnje šesto izdanje društveno odgovornoga projekta Lijepa naša Sava traje do 5. srpnja, a središnji ovogodišnji Savski sajam bit će održan na zagrebačkome Bundeku od 31. svibnja do 2. lipnja u okviru tradicionalne međunarodne vrtne izložbe Floraart. Posjetitelji će moći uživati u besplatnom kušanju tradicijskih savskih jela i slastica te ribljih specijaliteta, a očekuje ih i prikaz običaja i života uz Savu, predstavljanje jedinstvene odjeće i modnih dodataka sa savskim motivima koje su izradili studenti Tekstilno-tehnološkoga fakulteta, izložba fotografija i radova te bogat kulturno-umjetnički program.

Više podataka o projektu Lijepa naša Sava potražite na Facebooku i na stranici www.lijepanasasava.hr

 

Preuzeto s Vecernji.hr

Dodaj komentar