Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

2. Izborna Skupština BK Mostar

Izborna skupština Biciklističkog kluba Mostar (BK Mostar) održati će se u Petak, 14.12.2018., u prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara, sa početkom u 19:00h.

(opširnije)
1

Video: 3D printing titanium komponenti za bicikla

Print
Ocjena: 0.00

3D printing je često na naslovnicama i manje - više svi znamo ili smo čuli za ovaj novi vid izrade materijala i komponenti. 

Sve su glasniji zagovornici teze da će ova tehnologija pokrenuti jedan novi tip industrijske revolucije. Još uvijek je to jedna "mlada" tehnologija i nije čudno da je njena primjena u  modernoj svakodnevnici, kao što je slučaj i u biciklizmu, ograničena. Stoga kad je Charge Bikes objavio prvi 3D printani dio okvira/kostura to smo jednostavno morali podijeliti s Vama.

Nakon suradnje sa EADS - om (European Aeronautic Defense and Space company) Charge je, koristeći proces razvijen od strane aeronautičke industrije za potrebe misija u svemiru, konstruirao komplicirani dio zadnjeg okvira (eng. dropout) kao dio Freezer Ti custom cross bicikla.

 

 

Pogledajte video u kojem Nick Larsen iz Charge bikes razgovara s Andy Hawkinsom iz EADS - a o procesu 3D printanja i njegovim prednostima u odnosu na "tradicionalne" metode proizvodnje materijala.

 

 

 

Tekst: Mladen Draganović

Preuzeto s BikeRadar

Dodaj komentar