Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Video: 3D printing titanium komponenti za bicikla

Print
Ocjena: 0.00

3D printing je često na naslovnicama i manje - više svi znamo ili smo čuli za ovaj novi vid izrade materijala i komponenti. 

Sve su glasniji zagovornici teze da će ova tehnologija pokrenuti jedan novi tip industrijske revolucije. Još uvijek je to jedna "mlada" tehnologija i nije čudno da je njena primjena u  modernoj svakodnevnici, kao što je slučaj i u biciklizmu, ograničena. Stoga kad je Charge Bikes objavio prvi 3D printani dio okvira/kostura to smo jednostavno morali podijeliti s Vama.

Nakon suradnje sa EADS - om (European Aeronautic Defense and Space company) Charge je, koristeći proces razvijen od strane aeronautičke industrije za potrebe misija u svemiru, konstruirao komplicirani dio zadnjeg okvira (eng. dropout) kao dio Freezer Ti custom cross bicikla.

 

 

Pogledajte video u kojem Nick Larsen iz Charge bikes razgovara s Andy Hawkinsom iz EADS - a o procesu 3D printanja i njegovim prednostima u odnosu na "tradicionalne" metode proizvodnje materijala.

 

 

 

Tekst: Mladen Draganović

Preuzeto s BikeRadar

Dodaj komentar