Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Video: Nico Vouilloz o enduro natjecanju

Print
Ocjena: 0.00

Kada se najuspješniji MTB downhill vozač svih vremena okrene "novoj" nadolazećoj MTB disciplini onda to definitivno vrijedi pogledati/pročitati.  

Još kad je za kamerom Victor (nije George) Lucas, užitak je zagarantiran. Pogledajte desetorostrukog svjetskog MTB downhill prvaka i njegov osvrt na trening za debi u Enduro World Series sezoni.

Enduro MTB je relativno novija disciplina natjecanja u brdskom biciklizmu. Inspiracija za ovakav tip natjecanja, koje je još poznato i kao "All - Mountain" natjecanje, vuče svoje korijene iz Rally i Moto enduro utrka. Enduro MTB utrka je formata 1. dionica - 1. utrka gdje je pobjednik onaj vozač koji ima najmanje ukupno vrijeme nakon 3 - 5 dionica koje se odvijaju na tehnički zahtjevnom i strmom terenu. Između dionica su sekcije utrke koje se odvijaju većinom uzbrdo gdje se pobjednik ne bira po principu najmanjeg vremena, nego vozači imaju maksimalno dozvoljeno vrijeme za koje moraju proći sekciju. Ova disciplina je nastala u sjeverno - zapadnom dijelu SAD, poznatom po dugačkim single trail stazama sakrivenih prekrasnim krajolikom i gustim desetljećima starim šumama (slično kao i kod nas smiley). Najpoznatija utrka je Northwest Epic Series koja vozačima pruža užitak natjecanja na stazama dugim od 45 do 160 km.

 

 

U videu možemo vidjeti kako Nico "luta" po bespućima rodne mu Francuske pa sve do San Romola u Italiji. Prilikom svog "malog izleta" testirat će i objasniti (onako usput) SRAM točkove, odabir nekih komponenti i bike setup potreban za ovaj tip natjecanja.

 

Tekst: Mladen Draganović

Preuzeto sa www.bikeradar.com

Dodaj komentar

Komentari (2)

Mladen Draganovic
Gost
vidi badže ode mi u novinare :)
hahahahah
Gost
vidi badže ode mi u novinare :)