Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističk

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Vrdi (kanjon Drežnice)

Print
Ocjena: 5.00

I nakon dugo vremena ponovo smo skupa. Dugo smo se premišljali da li da ovaj vikend organiziramo "tradicionalni" pohod na Biokovo ili da idemo na Boračko koje nam je bliže, ipak smo se zbog nestabilnog vremena odlučili da idemo na Vrde (kanjon Drežnice).  No, da ne duljimo, idemo sa najavom:

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Nedelja 12.05.2013god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Vrde (kanjon Drežnice).Polazak je ispred caffe Energy u 09.00h u Dubrovačkoj ulici, a povratak je u popodnevnim satima. 

Prijave se primaju do subote 11.05.2013. do 18.00h. U slučaju lošeg vremena tura se prolongira. Iz Mostara polazimo organizirano sa biciklima do restorana/konobe Goranci, gdje ćemo se nadopuniti zalihe vode, a tu nas može sačekati dio ekipe koji će do konobe izaći sa vozilima. Naime, postoji opcija za one slabije kondicijske spreme da sa vozilima izadju do konobe Goranci, te si na taj način olakšaju turu, te izbjegnu prvih 12km asvaltnog uspona.
 
Više o ruti možete saznati klikom na LINK
 
Vođa ture je Mario Marić, te se mole svi učesnici da se pridržavaju uputa vodiča.
 
Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi s tim da prilikom rasporeda za prevoz prednost imaju članovi BK Mostar. Tura spada u kondiciono srednje  teške ture, no za one koji polaze iz konobe, tura je dosta lakša. Podloga je većiom asvaltna, mada postoji opcija da se jednim dijelom siđe na makadam. 
 
Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju. Također, ponijeti sa sobom priručni alat, kao i rezervne gume, te set za krpljenje.
 
Kaciga je obavezna! 
 
 
 
Prijave na forumu bkmostar.ba na temi 12.05.2013. (nedelja) Vrdi (kanjon Drežnice), kao i na Facebook eventu BK Mostar.
 

Biciklistička ruta 1738181 - powered by Bikemap

Snimak rute za one koji polaze iz konobe Goranci, za sve ostale koji polaze iz Mostara napomena, na ovih 30,3km dodati još 13km uspona do konobe i spusta od konobe do Mostara.


NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (BK Mostar) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodiči na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uvjete i obavezujete se da ćete slijediti upute vodiča. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

Dodaj komentar