Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

PRIJAVI SE - VOLONTIRAJ na XCM HERZEGOVINA 2018.!

Biciklistički klub Mostar vas poziva da budete dio najzabavnijeg i najizazovnijeg vikenda na Gorancima ovog ljeta. Ako volite prirodu, sport i avanturu, a uz to želite da upoznate nove ljude sličnih interesa, sve što treba da uradite je da nam se prid

(opširnije)

NAJAVA: Aktivan vikend u cilju promocije Hercegovine

Biciklistički klub Mostar u suradnji sa udrugom „HerzegovinaBike“ i JP "Vjetrenica" organizatori su dva događaja koja će se održati na vikend 16. i 17.6.208. godine

(opširnije)

BK Mostar odličan na Grand Prix Banja Luka i Kozara

Protekli vikend bio je rezerviran za natjecateljski dio BK Mostar, tako su naši vozači sudjelovali na dvije utrke: Grand Prix Banja Luka UCI XCO C2 i Grand Prix Kozara koja se ujedno bodovala za Državno prvenstvo

(opširnije)

Postanite član BK Mostar!

Biciklistički klub Mostar vrši upis novih članova za 2018. sezonu.

(opširnije)
1
2
3
4

Vrdi (kanjon Drežnice)

Print
Ocjena: 5.00

I nakon dugo vremena ponovo smo skupa. Dugo smo se premišljali da li da ovaj vikend organiziramo "tradicionalni" pohod na Biokovo ili da idemo na Boračko koje nam je bliže, ipak smo se zbog nestabilnog vremena odlučili da idemo na Vrde (kanjon Drežnice).  No, da ne duljimo, idemo sa najavom:

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Nedelja 12.05.2013god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Vrde (kanjon Drežnice).Polazak je ispred caffe Energy u 09.00h u Dubrovačkoj ulici, a povratak je u popodnevnim satima. 

Prijave se primaju do subote 11.05.2013. do 18.00h. U slučaju lošeg vremena tura se prolongira. Iz Mostara polazimo organizirano sa biciklima do restorana/konobe Goranci, gdje ćemo se nadopuniti zalihe vode, a tu nas može sačekati dio ekipe koji će do konobe izaći sa vozilima. Naime, postoji opcija za one slabije kondicijske spreme da sa vozilima izadju do konobe Goranci, te si na taj način olakšaju turu, te izbjegnu prvih 12km asvaltnog uspona.
 
Više o ruti možete saznati klikom na LINK
 
Vođa ture je Mario Marić, te se mole svi učesnici da se pridržavaju uputa vodiča.
 
Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi s tim da prilikom rasporeda za prevoz prednost imaju članovi BK Mostar. Tura spada u kondiciono srednje  teške ture, no za one koji polaze iz konobe, tura je dosta lakša. Podloga je većiom asvaltna, mada postoji opcija da se jednim dijelom siđe na makadam. 
 
Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju. Također, ponijeti sa sobom priručni alat, kao i rezervne gume, te set za krpljenje.
 
Kaciga je obavezna! 
 
 
 
Prijave na forumu bkmostar.ba na temi 12.05.2013. (nedelja) Vrdi (kanjon Drežnice), kao i na Facebook eventu BK Mostar.
 

Biciklistička ruta 1738181 - powered by Bikemap

Snimak rute za one koji polaze iz konobe Goranci, za sve ostale koji polaze iz Mostara napomena, na ovih 30,3km dodati još 13km uspona do konobe i spusta od konobe do Mostara.


NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (BK Mostar) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodiči na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uvjete i obavezujete se da ćete slijediti upute vodiča. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

Dodaj komentar