Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Nova kaciga koja prati otkucaje srca

Print
Ocjena: 3.00

Izraelska tvrtka LifeBEAM, koji je razvila tehnologiju za praćenje vitalnih znakova pilota, predstavila je integrirani senzor u biciklističkoj kacigi kako bi eliminirali potrebu trake za prsa koja prati otkucaje srca, a koju neki biciklisti smatraju neugodnom.

Radni prototip senzorske jedinice koji teži 50g, dobio je naziv SMART, a prati otkucaje srca koje očitava sa čela korisnika, obrađuje podatke i prenosi ga u računala na upravljačima ili sat. Nismo još sigurni, ali vjerujemo da bi uređaj trebao biti kompatibilan sa Garmin računalima i pametnim telefonima.

Senzor na čelo detektira otkucaje srca i prenosi podatke na senzor koji se nalazi na poleđini kacige. Senzor sadrži mikroprocesor, 15-satnu baterija i akcelerometar dizajniran da filtrira pokrete koji bi mogli dati lažna očitanja.

Do sada, tvrtka se udružila s kompanijom Lazer, koja se bavi proizvodnjom kaciga, kako bi integrirali prototip senzora u Genesis kacige. Međutim, oni su trenutno u potražnji sufinancera izuma kako bi osigurali US 50,000$ te sa tim iznosom mogli da krenu u punu proizvodnju.

LifeBEAM drugi proizvod uključuje Guardian, sat sa GPS-funkcijom koji prati protok krvi, temperaturu kože, pokret tijela i mogućnošću otkrivanja situacija opasnih za život.

 

Izvor: BikeMagazin.info

Dodaj komentar