Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

2. Izborna Skupština BK Mostar

Izborna skupština Biciklističkog kluba Mostar (BK Mostar) održati će se u Petak, 14.12.2018., u prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara, sa početkom u 19:00h.

(opširnije)
1

Nova kaciga koja prati otkucaje srca

Print
Ocjena: 3.00

Izraelska tvrtka LifeBEAM, koji je razvila tehnologiju za praćenje vitalnih znakova pilota, predstavila je integrirani senzor u biciklističkoj kacigi kako bi eliminirali potrebu trake za prsa koja prati otkucaje srca, a koju neki biciklisti smatraju neugodnom.

Radni prototip senzorske jedinice koji teži 50g, dobio je naziv SMART, a prati otkucaje srca koje očitava sa čela korisnika, obrađuje podatke i prenosi ga u računala na upravljačima ili sat. Nismo još sigurni, ali vjerujemo da bi uređaj trebao biti kompatibilan sa Garmin računalima i pametnim telefonima.

Senzor na čelo detektira otkucaje srca i prenosi podatke na senzor koji se nalazi na poleđini kacige. Senzor sadrži mikroprocesor, 15-satnu baterija i akcelerometar dizajniran da filtrira pokrete koji bi mogli dati lažna očitanja.

Do sada, tvrtka se udružila s kompanijom Lazer, koja se bavi proizvodnjom kaciga, kako bi integrirali prototip senzora u Genesis kacige. Međutim, oni su trenutno u potražnji sufinancera izuma kako bi osigurali US 50,000$ te sa tim iznosom mogli da krenu u punu proizvodnju.

LifeBEAM drugi proizvod uključuje Guardian, sat sa GPS-funkcijom koji prati protok krvi, temperaturu kože, pokret tijela i mogućnošću otkrivanja situacija opasnih za život.

 

Izvor: BikeMagazin.info

Dodaj komentar