Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Shimano Deore dobiva XTR sjaj i tehnologiju

Print
Ocjena: 0.00

Vjerovatno ste nekada pročitali neku dobru recenziju, pogled na neki bicikl sa vrhunskim komponentama, a osjećali ste se kao da bi vam dan mogao biti bolji, kada bi samo mogli opaliti po glavi potpisnika recenzije.

Vjerovatno su mnogi i pomislili - "Naravno, da je biciklo dobro i povozito - kada košta koliko i moja kuća, glupane!"  Da ne odemo daleko sa teme, samo malo čavrljamo.

Razumijemo Vas. Stvarno. Iako mi često opisujemo i pravim recenzije skupih komponenti, još uvijek se slažemo sa vama - Bicikli i dijelovi su postale preskupe.

Ova recenzija, je o niskobudžetnoj opremi. Ovo je oprema sa kojom se nitko ne hvali, ali omogućava mnogim dečkima da voze i često su jako zadovoljni sa ovim komponentama.

Ne udarajte glasnika, ova recenzija je za sve nas. :-)

Mnoge od značajki zbog kojih je debitirao XTR, će u jednom ili drugom obliku, biti spuštene na sljedeću generaciju Deore, koja bi trebala biti dostupna na tržištu krajem ljeta.

DEORE JE REDIZAJNIRAN

Shimano je poznat po tome što tehnologiju sa svojih vrhunskih komponenti spušta na niže klase, u suštini jednom godišnje. Da vas ne zbunimo, peta generacija XTR (M980) je prezentirana u 2011, a u 2012. ste na recenzijama mogli procitati tu tehnologiju na XT, a kasnije na SLX. sada je vrijeme da tu istu ljubav dobije i Deore. Novi dijelovi će biti dostupni do kraja ljeta 2013. 

Deore je dostupan u obje 2x10 i 3x10 verzije - koja je također kompaktibilna sa 29er/650b-biciklima.

PRIJENOSI SNAGE (Pogoni) SA 2X I 3X ZUPČANICIMA

Shimano je još uvijek čvrsto vjeruje u Dyna-Sys prijenose snage, ali isto tako shvataju da su mnogi dobrih vozači napravili skok i prebacili se na 2 × 10. Dakle, sada možete dobiti Deore pogone u obje konfiguracije. Isto tako važno je napomenuti da Shimano sada također nudi više kompaktniju verziju (40-30-22) na svojim 3X pogonima koji su kompaktibilni za 29-ere i 650b bicikle. 

Shadow Plus tehnologija dostupna na Deore. Što to znači? Manje klapanja lanca.

STRAŽNJI MJENJAČ

Svi koji su opsjednuti zadnjim mjenjačima ili nisu zadovoljni svojim trenutnim, će se uskoro obradovati. Naravno, mehanizam mjenjača neće potpuno zaustaviti taj nezgodni hod i klapanje lanca, ali će ga smanjiti i samim tim utišati taj zli zvuk. :-) 

Sjajno je vidjeti tu tehnologiju na nisko budžetnoj opremi, mjenjačima. Shimano također nudi Direct Mount verzije, na oba Deore mjenjača, i prednji i zadnji.

Nova Deore kliješta izgledaju prelijepo (iako ćete morati dodatno potrošiti da biste ih dobili).

ICE-TECH KOMPAKTIBILNE KOČNICE

Nove Deore kočione čeljusti su kompaktibilne sa već postojećim Shimano Ice Tech oblogama u stilu radijatora. Ne, one ne dolaze na stock verziji Deore kočnica - morati ćete dodatno platiti da biste dobili ove dečke.

Preuzeto sa: BikeMagazin

Dodaj komentar