Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

PRIJAVI SE - VOLONTIRAJ na XCM HERZEGOVINA 2018.!

Biciklistički klub Mostar vas poziva da budete dio najzabavnijeg i najizazovnijeg vikenda na Gorancima ovog ljeta. Ako volite prirodu, sport i avanturu, a uz to želite da upoznate nove ljude sličnih interesa, sve što treba da uradite je da nam se prid

(opširnije)

NAJAVA: Aktivan vikend u cilju promocije Hercegovine

Biciklistički klub Mostar u suradnji sa udrugom „HerzegovinaBike“ i JP "Vjetrenica" organizatori su dva događaja koja će se održati na vikend 16. i 17.6.208. godine

(opširnije)

BK Mostar odličan na Grand Prix Banja Luka i Kozara

Protekli vikend bio je rezerviran za natjecateljski dio BK Mostar, tako su naši vozači sudjelovali na dvije utrke: Grand Prix Banja Luka UCI XCO C2 i Grand Prix Kozara koja se ujedno bodovala za Državno prvenstvo

(opširnije)

Postanite član BK Mostar!

Biciklistički klub Mostar vrši upis novih članova za 2018. sezonu.

(opširnije)
1
2
3
4

Shimano Deore dobiva XTR sjaj i tehnologiju

Print
Ocjena: 0.00

Vjerovatno ste nekada pročitali neku dobru recenziju, pogled na neki bicikl sa vrhunskim komponentama, a osjećali ste se kao da bi vam dan mogao biti bolji, kada bi samo mogli opaliti po glavi potpisnika recenzije.

Vjerovatno su mnogi i pomislili - "Naravno, da je biciklo dobro i povozito - kada košta koliko i moja kuća, glupane!"  Da ne odemo daleko sa teme, samo malo čavrljamo.

Razumijemo Vas. Stvarno. Iako mi često opisujemo i pravim recenzije skupih komponenti, još uvijek se slažemo sa vama - Bicikli i dijelovi su postale preskupe.

Ova recenzija, je o niskobudžetnoj opremi. Ovo je oprema sa kojom se nitko ne hvali, ali omogućava mnogim dečkima da voze i često su jako zadovoljni sa ovim komponentama.

Ne udarajte glasnika, ova recenzija je za sve nas. :-)

Mnoge od značajki zbog kojih je debitirao XTR, će u jednom ili drugom obliku, biti spuštene na sljedeću generaciju Deore, koja bi trebala biti dostupna na tržištu krajem ljeta.

DEORE JE REDIZAJNIRAN

Shimano je poznat po tome što tehnologiju sa svojih vrhunskih komponenti spušta na niže klase, u suštini jednom godišnje. Da vas ne zbunimo, peta generacija XTR (M980) je prezentirana u 2011, a u 2012. ste na recenzijama mogli procitati tu tehnologiju na XT, a kasnije na SLX. sada je vrijeme da tu istu ljubav dobije i Deore. Novi dijelovi će biti dostupni do kraja ljeta 2013. 

Deore je dostupan u obje 2x10 i 3x10 verzije - koja je također kompaktibilna sa 29er/650b-biciklima.

PRIJENOSI SNAGE (Pogoni) SA 2X I 3X ZUPČANICIMA

Shimano je još uvijek čvrsto vjeruje u Dyna-Sys prijenose snage, ali isto tako shvataju da su mnogi dobrih vozači napravili skok i prebacili se na 2 × 10. Dakle, sada možete dobiti Deore pogone u obje konfiguracije. Isto tako važno je napomenuti da Shimano sada također nudi više kompaktniju verziju (40-30-22) na svojim 3X pogonima koji su kompaktibilni za 29-ere i 650b bicikle. 

Shadow Plus tehnologija dostupna na Deore. Što to znači? Manje klapanja lanca.

STRAŽNJI MJENJAČ

Svi koji su opsjednuti zadnjim mjenjačima ili nisu zadovoljni svojim trenutnim, će se uskoro obradovati. Naravno, mehanizam mjenjača neće potpuno zaustaviti taj nezgodni hod i klapanje lanca, ali će ga smanjiti i samim tim utišati taj zli zvuk. :-) 

Sjajno je vidjeti tu tehnologiju na nisko budžetnoj opremi, mjenjačima. Shimano također nudi Direct Mount verzije, na oba Deore mjenjača, i prednji i zadnji.

Nova Deore kliješta izgledaju prelijepo (iako ćete morati dodatno potrošiti da biste ih dobili).

ICE-TECH KOMPAKTIBILNE KOČNICE

Nove Deore kočione čeljusti su kompaktibilne sa već postojećim Shimano Ice Tech oblogama u stilu radijatora. Ne, one ne dolaze na stock verziji Deore kočnica - morati ćete dodatno platiti da biste dobili ove dečke.

Preuzeto sa: BikeMagazin

Dodaj komentar