Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

PRIJAVI SE - VOLONTIRAJ na XCM HERZEGOVINA 2018.!

Biciklistički klub Mostar vas poziva da budete dio najzabavnijeg i najizazovnijeg vikenda na Gorancima ovog ljeta. Ako volite prirodu, sport i avanturu, a uz to želite da upoznate nove ljude sličnih interesa, sve što treba da uradite je da nam se prid

(opširnije)

NAJAVA: Aktivan vikend u cilju promocije Hercegovine

Biciklistički klub Mostar u suradnji sa udrugom „HerzegovinaBike“ i JP "Vjetrenica" organizatori su dva događaja koja će se održati na vikend 16. i 17.6.208. godine

(opširnije)

BK Mostar odličan na Grand Prix Banja Luka i Kozara

Protekli vikend bio je rezerviran za natjecateljski dio BK Mostar, tako su naši vozači sudjelovali na dvije utrke: Grand Prix Banja Luka UCI XCO C2 i Grand Prix Kozara koja se ujedno bodovala za Državno prvenstvo

(opširnije)

Postanite član BK Mostar!

Biciklistički klub Mostar vrši upis novih članova za 2018. sezonu.

(opširnije)
1
2
3
4

Recenzija: Shimano SLX 2x10 grupacija

Print
Ocjena: 0.00

Kao srednja grupacija u Shimano asortimanu, SLX je napravljen u cilju trajnosti i povoljnije cijene. 2013 grupacija nije umanjivala kvalitete, i tehničke dorade su opet rađene sa ciljem poboljšanja preformansi i vrijednosti.

 
Povećali su izbor s dodatkom širokog omjera prstenova 38/24-zuba na prstenu pogona; stari dupli omjer 38/26T i 40/28T i 42/32/24T trostruki ostaju u proizvodnji također. Lanac (cca.60KM) ide na 10-brzinsku kasetu (cca.125 KM), koja dolazi u tri opcije (11-32T, 11-34T i 11-36T).
 
Testirali smo novi 38/24T omjer s 11-34T kazetom - postavke koje su se pokazale idealnim za trial staze, iako stražnja opcija sa 11-36T će ponuditi veći predah na dugom usponu.
 
Kod šiftera (cca. 150KM) su kraće poluge i imaju oštriji-osjećaj prebacivanja brzina od prethodnih modela, zahvaljujući čvršćim oprugama mjenjača (cca. 65KM prednji i 150KM zadnji mjenjač). Također, uključen je XTR-stil rada, što znači da se mjenjači mogu koristiti s obje postavke pogona 2x10 i 3x10.
 
Stražnji mjenjač sada ima Shadow Plus sustav koji je prvi put viđen na vrhunskim XTR sistemima. Sa time je spriječeno kretanje mehanizma prema naprijed,a samim tim i lanac se drži čvršće na mjestu, te je gotovo u potpunosti spriječeno tzv. klapanje ili lupanje lanca. To je primjetna razlika, a i značajka koju vrijedi imati. Stražnji mjenjač je također kompatibilan s najnovijom Direct Mount ugradnjom.
 
Shimano SLX 2x10 grupacija, zadnji mjenjač
 
Kočnice (cca.430 KM par) su ozbiljno snažne i odlično zaustavljaju čak i sa rotorima od 160mm (cca.45 KM svaki), a također su nam na raspolaganju i veličine rotora 180mm (cca.55KM) i 203mm (cca.65 KM), kao i u Centrelock verzijama. Kratke kočione poluge daju puno bolji osjećaj kod kočenja.
 
Cijeli sustav je malo teži od skuplje XT grupacije, prilično jednako je izdržljiv i radi jednako dobro kao i XT. U stvari, razlika je tako nevjerojatno mala, da dolazimo do zaključka da Shimano sam sebe potkopava, jer je XT grupacija neznatno bolja, a skuplja.
 
Preuzeto: BikeMagazin
 

Dodaj komentar