Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Lance Armstrong dobio rok od USADA da izađe sa istinom

Print
Ocjena: 0.00

Lance armstrongu je dat rok da se do 6.veljače ove godine izjasni o svojoj dopinškoj prošlosti ako želi da pregovara o smanjenju svoje doživotne kazne.

 
Travis Tygart, izvršni direktor u USADA anti-doping agenciji, će večeras na tv emisiji US Tonight potvrditi ultimatum koji je dat Armstrongu ranije ovog tjedna gdje zahtjevaju od njega punu suradnju "u potpunosti i iskreno" ukoliko želi da se nagodi sa njima.
 
Nepoštivanje toge će automatski potvrditi Armstrongovu doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim biciklizmom. No, u pismu kojeg je ovog tjedna poslao Armstrong preko svog odvjetnika, stoji kako mu taj datum ne odgovara zbog njegovog rasporeda. 
 
Međutim, on je rekao USADA da će biciklist pomoći u naporima da se očisti sport, dadajući kako je upravo Scjetska Anti-doping agencija ta koja bi trebala pruzeti te korake. Herman je rekao da  je Armstrong spreman da se pojavi pred međunarodnom Biciklistickom Unijom (International Cycling Union) kako bi iznio svoje priznanje.
 
U pismu USADA odvjetnik William Bock, je odgovorio Hermanu: "Kao što ste ranije potvrdili, USADA nema ovlasti da istražuje, kazneno progoni ili na drugi način se uključi u istragu drugih 95% biciklističkih natjecatelja.
"Dakle, kako bi postigli cilj za čišćenjem biciklizma, WADA i UCI moraju biti te koje će poduzeti korake i imaju ovlasti da to učine".
 
Unatoč javnom inzistiranju da se smanji njegova doživotna zabrana do 8 godina, kako bi se mogao natjecati u Masters triatlon natjecanjima i maratonima, Armstrong je odbio da se izjasni na USADAine zahtjeve.
 
Osramoćeni pobjednik Tour de France također je odbio da pruži detaljne informacije anti-doping agenciji, u ovoj godini, nakon čega je se odlučio za svoju televizijsku ispovijed s Oprah Winfrey kada je ponovo izrazio želju za smanjenjem njegove doživotne kazne, koju je opisao kao "smrtnu kaznu".
 
U intervjuu Armstrong je inzistirao da će on "biti prvi koji će proći kroz vrata" i izaći na svjetlo sa istinom, ali nakon što se odluči o njegovom pomilovanju.
USADA je u svakom slučaju ustrajna i traži puno armstongovo priznanje.
Tygart je također rekao da je Armstrongovo demantiranje njegovog dopingiranja tijekom Toura 2009 i 2010 godine u suprotnosti sa dokazima koje imaju.
USADA insistira da je Armstrong imao sreću "jedan od milion slučajeva", kada je krv uzeta tada od njega da bude negativna.

Dodaj komentar

Komentari (2)

Gost
Gost
,,,ouuio
78889
Gost
,,,ouuio