Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Mark Cavendishov 2013 Specialized McLaren Venge -prvi pogled

Print
Ocjena: 0.00

Mark Cavendishova promjena iz Team Sky u Omega Pharma - odigrala se nabrzinu, a u 2013 će ga vidjeti ponovo na biciklu koji mu je donio neke od njegovih najvećih pobjeda: Specialized McLaren Venge. Zavirili smo u Cav'-ovu garažu prije nego što počne sa utrkama na njemu.

 
Prvi put je prezentiran na početku 2011. godine, Venge je još uvijek vodeći aero stroj u Specializedovom arsenalu cestovnih bicikla. McLaren verzija se razvijala u Velikoj Britaniji, od strane proizvođača automobila visokih preformansi istoimenog McLarena. 
 
Cavendishov bicikl iz 2013 godine se razlikuje od modela koji je vozio u 2011 po tome što Omega Pharma ima drugačije komponente sponzora u odnosu na njegove tadašnje reprezentacije HTC. Okvir je ostao isti, a sve ostalo je poprilično drugačije. SRAM, Zip i Quarq su zamjenili Shimano, PRO i SRM.
 
Cavendish će se sada morati naviknuti na mehaničke shiftere, ponovo koristi SRAM Red umjesto Shimano Dura-Ace Di2 7970 electroničkih. Isto tako, kočnice, lanac, kazeta i lančanici su također SRAM Red. Umjesto SRM-ovog mjerača snage, sada je tu Quarq-ov, a mjerenje će se očitavati pomoću Garmina. Da li će to biti Garmin Edge 500 ili neka novija generacija Garmin Edge 510 (ili eventualno Edge 810) ostaje nam da vidimo.
 
Zipp 145SL lulica i bar upotpunjuju kokpit
 
Kokpit se sastoji od karbonske lulice Zipp 145SL na koji je montiran kako izgleda Zipp SL bar, iako je teško reći da li je karbonski ili aluminijski. Cavendish će sjediti na Specialized Romin Team sjedalu, i voziti sa Look KeO pedalama.
 
Dodatnu aerodinamiku mu daju Zipp 808 Firecrest karbonski kotači, na koje su montirane Specialized Turbo Tubular Team gume sa jako niskim otporom kotrljanja. Par  Tacx Tao držača bidona kompletiraju paket.
 
Što se tiče ukupne težine bicikla, kada smo ga posljednji put vagali, Cavendishov bicikl je bio iznenađujuće težak, 7.65kg. No, sa  novim i lakšim komponentama, ne bismo se iznenadili da se težina njegovog 2013 McLaren Venge bicikla spustila na 7kg.
 
 
Izvor: BikeRadar

Dodaj komentar