Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Panasonic HX-WA2 kamera - Prvi pogled

Print
Ocjena: 3.00

Tijekom posljednjih nekoliko godina, kamere na kacigi su stvarno uzele maha, tradicionalni kamkorderi ispadaju iz mode od strane biciklističkih entuzijasta. Ali HX-WA2 je svježeg izgleda vodootporni uređaj iz Panasonica, a ako niste samo u potrazi za uređajem za snimanje POV snimki vaše vožnje, bilo bi dobro da razmotrite ovu ponudu.

 
Prva stvar koja je privukla našu pozornost bila je boja, HX metalik narančasti finiš (također su dostupne i sa plavom bojom) i oblik poput pištolja. Ergonomija kamere nas je također odmah impresionirala - većina tipki su lako dostupne unutar dosega palca, i teksturom desna strana tijela fotoaparata odlično prianjanja na ruku.
 
Aparat je vodootporan do dubine 3m, HX bi trebao biti suputnik svakog ruksaka pa čak i na najjednostavnijim vožnjama. Snima Full HD format, ali se može koristiti i na raznim nižim postavkama kvalitete - 1080/60i, 1080/30p, 720/60p, 720/30p, iFrame (960x540) / 30p i VGA/30p načina.
 
Korisno, HX je jednako dobar i za slikanje slika do 14MP. Značajno je napomenuti da je raspoložive za slike od 360 ili 180 stupnjeva panoramsko snimanje, brzo snimanje i inteligentni Auto način da bira ispravne postavke snimanja.
 
WA2 spec. navodi 5x optički zoom. Ovo je proširivo do 15x s Panasonicovom Intelligentnom Zoom tehnologijom, ali po defaultu na fotoaparatu maksimalno zumiranje je 7.5x, ali je do zooma 6x stabilizacija slike omogućena.
 
Flip-out 2.6" zaslon je u ravnini s tijelom fotoaparata i automatski pali uređaj kada se otvori. Ovaj ekran se također rotira kroz 285 stupnjeva, izokreće i prikazuje sliku tako da self-shot videa i fotografije nisu slijepi postupak.
 
HX-WA2 kamkorder je dizajniran tako da bude držan u obliku pištolja
 
Svi izbornici se jednostavno navigiraju preko joysticka kojim upravljate putem palca, dok se slikanje/video snimanje kontrolira sa dvije suprotno postavljene tipke - sklia na lijevoj i video snimanje na desnoj strani.
 
 
Uređaj je konstrukcijom čvsrst, ali to nije gumirani, šok-otporni (optporan na padove) uređaj. Ugrađena memorija je ograničena na hitnu uporabu, mogućnost snimanja dva kratka video isječka i pet fotografija na internu memoriju uređaja. Inače, sadržaj se snima na standardne SD / SDHC / SDXC memorijske kartice.
 
Cijena HX WA-2 uređaja u maloprodaji je oko 244,75€. Za više info, pogledajte Panasonic web stranicu.
 
  
  
 
Izvor: bikeradar.com

Dodaj komentar