Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

2. Izborna Skupština BK Mostar

Izborna skupština Biciklističkog kluba Mostar (BK Mostar) održati će se u Petak, 14.12.2018., u prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara, sa početkom u 19:00h.

(opširnije)
1

Novi Travnik: BK Pedala

Print
Ocjena: 0.00

 

Neformalno, u Novom Travniku je godinama djelovala grupica entuzijasta i zaljubljenika u biciklizam. Uzimali su učešće na biciklijadama u BiH, a nije im bilo strano odvažiti se na duže ture, kako po državi tako i do morske obale u susjednoj Hrvatskoj.
 
Nakon očiglednog povećanja interesa građana Novog Travnika za ovaj predivni sport, što se moglo vidjeti na ulicama grada i okolnim stazama u prirodi, došlo se na ideju o registraciji biciklističkog kluba u Novom Travniku, kluba koji bi na jednom mjestu zvanično okupio bicikliste i ozbiljnije krenuo u realizaciju aktivnosti koje su odavno ideje u glavama ovih sportista.
 
Stoga maj 2012. godine je mjesec u kojem je procvjetala ideja o klubu, a velika ljubav prema biciklizmu okupila građane, te je na prvoj osnivačkoj skupštini donesena odluka o osnivanju kluba.
 
Veliku želju za jednim ovakvim klubom potvrđuje i rješavanje formalnosti oko dokumentacije potrebne za klub i finansijskih sredstava u rekordnom roku.
 
Za ime kluba koje ima jaku simboličku povezanost s našim biciklima/ljubimcima, jednoglasno je usvojen prijedlog imena – "Pedala".
 
Cilj kluba je okupljajnje djece, mladih i starijih zaljubljenika u sport na dva točka, s tendencijom ka takmičarkom i rekreativnom bavljenju ovim sportom. Također, promocija zdravog načina života, te edukacija prevashodno mladih o ponašanju u saobraćaju. Jedan od ciljeva je razvijanje i markiranje biciklističkih staza, a sve u skladu s zaštitom bogatog prirodnog i kulturno-historijskog nasljeđa naše općine.
 
Biciklistički klub "Pedala"
Ljudevita Gaja b.b. 
72290 Novi Travnik
 
 
Predsjednik udruženja: Admir Čakić
mobitel:  061 306 231

 

Dodaj komentar

Komentari (1)

Gost
:)