Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Doboj: Rekreativni biciklistički klub Doboj

Print
Ocjena: 0.00

 

Biciklistički klub Doboj je započeo svoj razvoj i popularizaciju ovog sporta kao dio sekcije planinarsko-ekološkog društva "Preslica".  Klub postoji od 2010 godine i broji 30 stalnih vozača mješovitog članstva, i žena i muškaraca, na šta obraćamo posebnu pažnju!
Kao grupa, uglavnom vozimo cross country i okupljamo se radi druženja u prirodi. Pojedinci i gosti će svakako voziti i druge discipline (npr.downhill) a očekujemo i članove koji će postati takmičari.
 
Jedna od prvih aktivnosti će biti rad na označavanju staza (GPS i table), rad sa djecom, organizovanje rekreativne vožnje za Međunarodni dan zdravlja,  razvoj novih disciplina (downhill) i uređenje atraktivnih staza za nove discipline.
 
Rekreativni biciklistički klub "Doboj" može svojim članovima kao i svim vozačima gostima ponuditi savjete o kupovini i održavanju bicikla, organizovati odlazak na sajmove bicklizma kao i vožnje na drugim destinacijama, manje tehničke popravke i servis, društvo u vožnji kao i vodiča.
 
Vožnje se obično organizuju u danima vikenda, okupljanje je u parku u centru grada, sa grupom ide vodič iz kluba koji odabere tempo i stazu prema prosjeku spremnosti vozača u grupi. Start po želji može biti i na Ozrenu. 
 
Kontakt: Jelenko Božić 
Tel:  +387 65 241850
E-mail: j.bozic@yahoo.com
Facebook: Rekreativni biciklistički klub "Doboj"

Dodaj komentar