Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 201

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Sarajevo: MTBA - UDRUŽENJE BRDSKIH BICIKLISTA

Print
Ocjena: 0.00

 

Udruženje brdskih biciklista će djelovati na području cijele BiH te je u skladu s tim i registrovano kod nadležnog suda kao nevladina i neprofitna organizacija. Ciljevi Udruženja su promocija i razvitak biciklizma, sporta općenito, zdravog načina života i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine. Udruženje će organizirati biciklističke vožnje i utrke, vršiti edukaciju svojih članova o biciklizmu, opremi, tehnikama vožnje i prvoj pomoći, aktivno učestvovati u mapiranju i izgradnji biciklističkih staza i parkova te organizovati događaje od šireg društvenog značaja .
 
Zvanična skraćenica Udruženja brdskih biciklista je MTBA, a ono je tijesno povezano sa web portalom www.mtb.ba čiji su urednici jedni od osnivača. Stoga će rekreativne brdsko-biciklističke ture koje su do sada vožene a najavljivane preko ovog portala, ubuduće biti organizovane od strane Udruženja brdskih biciklista (MTBA).
 
Rad Udruženja će biti transparentan, a sve važnije odluke i aktivnosti publikovane na portalu i forumu www.mtb.ba. Treba naglasiti da će uvid u sve prijedloge, inicijative i odluke, kao i u sam proces odlučivanja udruženja biti jako lako vidljiv svim punopravnim članovima Udruženja kroz poseban dio mtb.ba foruma.
 
Ciljevi Udruženja su:
 
  • pomoć u promociji razvitak biciklizma, zdravog života, sporta općenito, prirodnih ljepota BiH.
  • edukacija u vidu stručnih tekstova, savjeta, testova opreme, tehnika vožnje,
  • organizovanje biciklističkih vožnji i utrka,
  • mapiranje, označavanje i pravljenje novih biciklističkih staza,
  • pomoć u promociji ekološke svijesti i zaštite okoliša,
  • učestvovanje u javnim raspravama vezanim za planiranje biciklističkih staza,
  • rad sa djecom i omladinom,
  • izdavanje knjiga, časopisa, prospekata, brosura, vodiča i mapa,
  • pružanje savjetodavnih usluga,
  • obavljanje drugih zakonitih poslova koji su u funkciji ostvarivanja ciljeva Udruženja.

 

Ivan Gakić- predsjednik Udruženja brdskih biciklista

Web: www.mtb.ba

 

Dodaj komentar