Registracija
Prijava
E-mail:
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
E-mail:*
Lozinka*
Ime:*
Prezime:*
Tel/Mob:*
Mjesto:
Adresa:

Sedma biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara, te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističk

(opširnije)

Subota, 06.04.'19. - Velež/Rujište

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Subota 06.04.2019 god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Velež/Rujište. Polazak je planiran za 8:00h ispred trgovine Ciklocentar. Dan ranije ćemo na Podveležju rasporediti tri stanice sa vodom na

(opširnije)
1
2

Uspon na Pločno III

Print
Ocjena: 5.00

Ovaj vikend, točnije subota, za članove BK Mostar protekao je u znaku tzv. "hercegovačkih Alpa". Naime, četvorica najhrabrijih (Ivan, Toni, Ivica i Marsel),  krenuli su iz Širokog Brijega i Mostara na vrh Pločno (2228mnv). Ovo je njihova priča:

 

Približio se kraj godišnjeg odmora, a nije se odvezla ni jedna biciklistička tura. Onako spontano, preko fejsa chatom, sa ekipom koja je u datom trenutku bila online u stilu „đe si što ima“ mogli smo bacit jednu...kada, gdje, kako, dolazimo na ideju uspon na Čvrsnicu,  vrhPločno 2228mnv.
 
Odlučujemo se na Subotu iz razloga nedjeljnog odmora poslije naporne ture.
Po dogovoru jedna ekipa kreće oko 6 sati iz Mostara preko Goranaca, Bogodola do Klanaca gdje je planiran sustret sa širokobriježanima koji su krenuli oko 7:15 preko Gornje Britvice i Rakitna.
 
 
Sastanak na Klancima, prepričavanja i dogodovštine sa vožnje, doručak u prelijepoj prirodi, razgledavanje, fotkanje i sl.
 
 
Točenje prirodne planinske vode na Soldinu vrilu i oko 14 sati krećemo na posljednjih 14 kilometara dugi uspon na hercegovačke Alpe tj vrh Pločno 2228m.
 
 
Sa kojih se proteže prelijepi pogled na susjedni Prenj i Velež, a druge strane Biokovo, Vran planina i Buško jezero. More se nije vidjelo zbog prevelike vrućine koja je stvarala sumagnicu. Dolazimo oko 16 sati, na vrhu nalazimo ekspediciju geološkog društva iz Zagreba koji fotografiraju endemske biljke i sl. te domaćine dežurnih vojnika iz Sarajeva i Mostara. Uz povike „nikad više, Čvrsnico nisi nas vidjela“ upisujemo se u Knjigu posjeta kao prvi službeni posjet biciklističkog kluba Mostar.
 
 
Dok domaćin gosp. Slišković inače iz Gnojnica kod Mostara priprema vodu za kavu, klasični razgovor znaš li ovog, onog ispijamo kavu, sok, hormašice, izlazimo van i fotografiramo se za uspomene uspona na Pločno III.
Zašto uspon na pločno III.? U knjigi nalazimo imena Toni Zorić, Robert Aničić, Toni Odak, Ivica Pršlja, Marinko Čakarić koji su već ranije biciklima uspinjali na famoznih 2228m n/v. Dodajemo još imena Marsel Barać i Ivan Matković.
 
 
Prije spusta zakopavamo pivo koje smo prethodno kupili i nosili sa sobom kako bi dočekalo prijatelja, inače predsjednika novoosnovanog HPD Čvrsnica koji sutradan sa planinarskom školom planiraju pješice uspon na Pločno.
 
 
17h, ono najljepše gdje se zaboravljaju svi napori i umori, spust makadamskim putom niz Čvrsnicu i nastavak prema Bogodolskoj i Crnačkoj Ladini.
Kod Kilave Bukve 1415mnv se rastajemo svatko svojim putem i doma dolazimo oko 19:45.
Uz ispijanje kavice prepričavanja sa ture pogled na ciklometar koji pokazuje 130km, 11sata vožnje i već planiranje ponavljanja iste...
 
Ekipa BK Mostar.
 
 
Text i slike: Toni Odak

Dodaj komentar

Komentari (5)

Gost
Gost
test komentar
test odgovor
Gost
test komentar
Matej Zoric
Cestitke!
Goran Zovko
Da se ne slomih prije dva tjedna i ja bih išao!
Mario Marić
svaka čast momci i stvarno mi je žao što nisam mogao ići