Zašto biciklisti briju noge?

Novosti iz svijeta biciklizma

Zašto biciklisti briju noge?

PostPostao/la bkadmin » pet kol 03, 2012 10:56 pm

P: Zašto biciklisti briju noge?

O: Postoji nekoliko razloga zašto se biciklisti briju noge, ovdje su neke od najčešćih:

Aerodinamična korist: Višegodišnja testiranja u zračnim tunelima pokazala su da i skinsuits (biciklistička odjela) i aerodinamični naplatci vrlo malo pomažu kada je u pitanju otpor zraka, istraživanja su pokazala da svježe obrijane noge imaju puno bolju aerodinamiku nego prirodna dlakava alternativa.

Masaža je puno ugodnija: Prilikom masiranja nožnog mišićnog reljefa maser ima maserima je mnogo lakše raditi ukoliko imate manje dlaka - manje dlaka znači i manje ulja i potencijalno manje boli.

Lakše se čiste rane od pada: Skidanje flastera i povoja sa rana na nogama nikada neće biti ugodno iskustvo, ali brijenje je jedna stvar koja može značajno olakšati to - što manje dlaka da se povuku usput.

Tradicija/Budući da svi to rade: Više od jednog stoljeća poznato je da biciklisti briju noge i kao rezultat brijanja noga, to mnogi vide kao znak posvećenosti i predanosti tom sportu, to je jedan od načina da se vozač se doživljava kao "ozbiljan biciklist". To je moda, tradicija. Koliko dlakave noge vidite danas da vire ispod lycre?

Možete li nam ponuditi još neke druge razloge zašto biciklisti briju noge?

Samo ostavite svoje komentare u okvir ispod.
bkadmin
Site Admin
 
Postovi: 39
Pridružen/a: uto ožu 06, 2012 9:46 am
Lokacija: Mostar

Natrag na Svijet biciklizma

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron