U petak prosvjedna vožnja ulicama Mostara

Aktuelne novosti iz BiH i svijeta vezane za biciklizam

U petak prosvjedna vožnja ulicama Mostara

PostPostao/la bkadmin » uto kol 21, 2012 10:37 pm

U povodu nesretnog događaja koji se dogodio nedavno na cesti od Mostara do Vojnog kada je teže stradao biciklista, Biciklistički klub Mostar u petak, s početkom u 18.30 sati organizira prosvjednu vožnju po ulicama Mostara kojom želi ukazati na nezavidan i neravnopravan položaj biciklista u prometu.

Također, Biciklistički klub Mostar traži od Gradske uprave Mostara da poduzme aktivnosti oko povećanja sigurnosti biciklista na području Mostara te da se počne s planiranjem i izgradnjom biciklističke infrastrukture kako u samo gradu, tako i na širem području.


Start i završetak vožnje je na Španjolskom trgu.

Ruta kretanja je: polazak sa Špannjolskog trga te će se kretati ulicom kneza Domagoja (pored hotela Mostar), kardinala Stepinca (ispred Mepasa), A. Starčevića, vrh Avenije, biskupa Čule (katedrala), naselje Balinovac, fra Didaka Buntića, Franjevačka, Bulevarom Narodne Revolucije, most Hasana Brkića, ulicom Maršala Tita, Carinski most, Šantićevom ulicom i kraj biciklijade je ponovo na Španjolskom.

Ovim putem bih pozvao sve građane grada Mostara koji posjeduju bicikl, da se odazovu na ovu vožnju i te time ukažu na masovnost biciklista u gradu Mostaru, te da je došlo krajnje vrijeme da se počme razmišljati o građanima biciklstima, njihovoj sigurnosti i biciklističkim stazama. Svjesni smo da sve to neće doći preko noći, ali izadjimo i izborimo se za sigurnost naše djece i budući naraštaja, te da oni dobiju prave biciklističke staze.

Vidimo se u Petak, 24.08.2012. u 18.30h, Španjolski trg!

Biram DA sigurno bicikliram!
bkadmin
Site Admin
 
Postovi: 39
Pridružen/a: uto ožu 06, 2012 9:46 am
Lokacija: Mostar

Natrag na Aktuelno

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron