12.05.2013. (nedelja) Vrdi (kanjon Drežnice)

Najave organiziranih, grupnih i dnevnih vožnji. Diskusije i planovi za buduće vožnje.

12.05.2013. (nedelja) Vrdi (kanjon Drežnice)

PostPostao/la bkadmin » čet svi 09, 2013 8:43 pm

I nakon dugo vremena ponovo smo skupa. Dugo smo se premišljali da li da ovaj vikend organiziramo "tradicionalni" pohod na Biokovo ili da idemo na Boračko koje nam je bliže, ali smo se zbog nestabilnog vremena odlučili da idemo na Vrde (kanjon Drežnice). No, da ne duljimo, idemo sa najavom:

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba, Nedelja 12.05.2013god., na zajedničku Rekreativnu vožnju na Vrde (kanjon Drežnice).Polazak je ispred caffe Energy u 09.00h u Dubrovačkoj ulici, a povratak je u popodnevnim satima.

Prijave se primaju do subote 11.05.2013. do 18.00h. U slučaju lošeg vremena tura se prolongira. Iz Mostara polazimo organizirano sa biciklima do restorana/konobe Goranci, gdje ćemo se nadopuniti zalihe vode, a tu nas može sačekati dio ekipe koji će do konobe izaći sa vozilima. Naime, postoji opcija za one slabije kondicijske spreme da sa vozilima izadju do konobe Goranci, te si na taj način olakšaju turu, te izbjegnu prvih 12km asvaltnog uspona.

Više o ruti možete saznati klikom na LINK.

Vođa ture je Mario Marić, te se mole svi učesnici da se pridržavaju uputa vodiča.

Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi s tim da prilikom rasporeda za prevoz prednost imaju članovi BK Mostar. Tura spada u kondiciono srednje teške ture, no za one koji polaze iz konobe, tura je dosta lakša. Podloga je većiom asvaltna, mada postoji opcija da se jednim dijelom siđe na makadam.

Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju. Također, ponijeti sa sobom priručni alat, kao i rezervne gume, te set za krpljenje.

Kaciga je obavezna!
bkadmin
Site Admin
 
Postovi: 39
Pridružen/a: uto ožu 06, 2012 9:46 am
Lokacija: Mostar

Natrag na Najave Vožnji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron