02.12.2012. (nedelja) "Zatvaranje sezone 2012."

Najave organiziranih, grupnih i dnevnih vožnji. Diskusije i planovi za buduće vožnje.

02.12.2012. (nedelja) "Zatvaranje sezone 2012."

PostPostao/la Zoric » pon stu 26, 2012 7:43 pm

Hm.....“zatvaranje sezone“....pomalo blesav naziv za naše područije. Mislim da će se svaki član kluba (hercegovac), na prvu nasmijati naslovu, jer naša „California“ je tjekom cijele godine pogodna za vožnje i biciklistička druženja, tako da je zatvaranje sezone besmisleno za ovo područije. No, stvar je tradicije, a i to je još jedan izgovor za druženje i vožnju sa ekipom. Već duži niz godina ekipa okupljena oko našeg kluba pravi „otvaranje i zatvaranje sezone“. Ideja je preuzeta od kolega iz Sarajeva „BBK Igman“, slike sa tih organiziranih druženja, jednostavno su nas privukle i odlučili smo da i mi napravimo jednu takvu tradiciju. Organiziramo zajedničku vožnju, a nakon vožnje sjednemo negdje na okrijepu. Relacija Raška gora – Goranci , taj dan (godine 2008.) je dobila novi naziv „Tura Tepsija“.

Prva naša tura „Tepsija“ je okupila osam učesnika. Sjećam se, bili smo presretni veličinom odaziva na vožnju, no danas, četeri godine nakon, praveći spisak članova BK Mostar, dotakao sam brojku 108. Jako lijepa brojka, baš me zanima koliko će nas se okupiti na ovom zatvaranju sezone 2012.

No, jako bitna stvar je da imamo dvije novine: BK Široki i BK Ljubuški. Ove godine zatvaranje sezone radimo sa klubovima prijateljima, točnije, ove godine čast je pripala BK Široki da organizira zatvaranje sezone, a ostala dva kluba da budu domaćini. Iako je prvobitna ideja bila da vozimo do Gruda, te u Grudama podržimo kolege pri otvaranju novog kluba, zbog velike kilometraže (cca.100km) i kratkih dana, ideja je prolongirana do službenog otvaranja kluba „BK Grude“.

Kako smo najavili, domaćin ove godine je Široki brijeg, a sastanak, okupljanje i druženje sa kolegama iz drugih klubova nakon vožnje je planirano u 13.00h, restoran „Šaškur“ u Pologu. Kotizacije ili prethodnih uplata za turu nema, uhodana je praksa, da restoranu dan ranije najavimo tačan broj učesnika, a racun jela i pića se dijeli na ukupan broj učesnika na dan vožnje.

Prijave se primaju do subote 01.12.2012. do 18.00h. U slučaju lošeg vremena tura se prolongira. Mostarci voze relaciju Mostar – Goranci – Grabova draga – Polog. Okupljanje i polazak iz Mostara je planiran u 10.00h ispred caffe „Energy“ u Dubrovačkoj ulici.

Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi članovi i prijatelji kluba. Tura spada u kondiciono srednje ture prilagođena aktivnim rekreativcima. Podloga je asvaltna, tako da je vožnja moguća kako brdskim, tako i cestovnim biciklistima.

Obavezno ponijeti dovoljne količine vode za cjelodnevnu vožnju. Također, ponijeti sa sobom priručni alat, kao i rezervne gume, te set za krpljenje. Poželjno je da se toplije obučete, te u ruksak ubacite dodatni presvlak. Na Gorancima se penjemo na veću nadmorsku visinu, te nas samim tim i očekuju malo niže temperature.

Kaciga je obavezna!

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (BK Mostar) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodiči na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uvjete i obavezujete se da ćete slijediti upute vodiča. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.
Zoric
 
Postovi: 36
Pridružen/a: sri ožu 07, 2012 10:42 pm

Re: 02.12.2012. (nedelja) "Zatvaranje sezone 2012."

PostPostao/la ToniŠB » uto stu 27, 2012 10:54 pm

Nadam se da će vremenske neprilike dozvoliti!
ToniŠB
 
Postovi: 11
Pridružen/a: čet ožu 08, 2012 11:04 pm


Natrag na Najave Vožnji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron