26.08.2012. (nedelja) Vran planina – Blidinje (kružna)

Najave organiziranih, grupnih i dnevnih vožnji. Diskusije i planovi za buduće vožnje.

26.08.2012. (nedelja) Vran planina – Blidinje (kružna)

PostPostao/la bkadmin » uto kol 21, 2012 6:03 pm

BK Mostar poziva sve članove i prijatelje kluba na zajedničku Rekreativnu vožnju na Blidinje (Vran planina kružna). Polazak je ispred pizzerije Tuš u 08.00h u Centru 2, a povratak je u popodnevnim satima.

Prijave se primaju do subote 25.08.2012. do 18.00h. U slučaju lošeg vremena tura se prolongira. Iz Mostara polazimo organizirano sa vozilima do restorana Vilinac na Blidinju, gdje nas čeka naš vodič (Ante Bagarić - Bax), te ćemo iz prve ruke vidjeti kakva je vožnja sa prtavim turističkim vodičem, koji će nam moći puno toga reći o mjestima kojim ćemo se voziti.

Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi s tim da prilikom rasporeda za prevoz prednost imaju članovi BK Mostar. ura spada u kondiciono srednje teške ture. Podloga je makadamska, tako da se uspon preporučava sa brdskim bicikom.

Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju. Također, ponijeti sa sobom priručni alat, kao i rezervne gume, te set za krpljenje.

Kaciga je obavezna!

Mart_09_Vran_planina18.jpg
Mart_09_Vran_planina18.jpg (55.95 KiB) Pogledano 16430 put/a.


NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (BK Mostar) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodiči na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uvjete i obavezujete se da ćete slijediti upute vodiča. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

Trasu rute mozete vidjeti na linku: http://www.bikemap.net/route/1716420
bkadmin
Site Admin
 
Postovi: 39
Pridružen/a: uto ožu 06, 2012 9:46 am
Lokacija: Mostar

Natrag na Najave Vožnji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron